Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Bellyboot vissen|| Roofvissen uit een Bellyboot? Een stille wens in vervulling 2012
 

    
 
Roofvissen uit een Bellyboot? Een stille wens in vervulling 2012

Je wilt niet weten, hoe lang ik al met het idee rondloop om vanuit een Bellyboot te gaan vissen, tot ik opnieuw voor deze stille wens werd getriggerd door het blaadje “Hét Visblad” met daarin opgenomen een verhaal over het vissen uit een Bellyboot.
Het blad is in november 2011 uitgegeven en het verhaal heb ik verslonden als een puber met een enorme leeshonger die naast de stripverhalen ook ineens interessante leesboeken in een bibliotheek heeft ontdekt.


Volkomen volgezogen met dit artikel heb ik direct daarna informatie opgezocht op Google en YouTube, waar heel veel filmpjes en informatie te verkrijgen is over deze vorm van vissen en na het zien en lezen was ik helemaal verkocht.

Ik zag het vissen uit een Bellyboot als een regelrechte uitdaging en ik kan nu eindelijk mijn horizon verbreden op het gebied van vissen.
Na ampel overleg met mijn wederhelft, die meestal helemaal niet nieuwsgierig is en niet warm of koud wordt over mijn uitgaven op hengelsportgebied, vond het vermeende bedrag van ca. 450 euro voor een gehele uitrusting zelfs wel meevallen.


De dag daarop ben ik online de sites van hengelsportwinkeliers gaan bezoeken, die Bellyboten verkopen en kon ik een keuze maken uit een aantal Pontoons, Bellyboten in een ronde vorm, ovale vorm of een V-vorm voor bepaalde gewichtsklassen.

Door de vele tips van Bellyboot gebruikers op forums en gemaakte video’s, waarvan hun verhalen mij enorm interesseerde, wist ik waar ik op moest letten bij de aankoop van een Bellyboot maar ook hoe ik een fishfinder, een hengelsteun en andere zaken aan de Bellyboot zou kunnen bevestigen, zonder per ongeluk de luchtkamers te perforeren.Mijn gewicht van ruim 100 kilo is namelijk ook een issue, aangezien er daardoor al een paar Bellyboten afvallen, die mijn gewicht maar ook natuurlijk het opgetelde gewicht van de meegenomen hengelspullen niet kunnen dragen zonder dat alle golven van een plas of vaart met een beetje wind over mij en de Bellyboot heen spoelen.

Mijn leeftijd (nog net geen 64 jaar) blijkt geen enkel opstakel te zijn volgens alle informatie (die er eigenlijk gewoon niet is), of ik moet nu al lopen of voortbewegen met een rollator, een stijve poot of etalage benen hebben met krukken.

Een maximum leeftijd voor bellyboot bezitters wordt nergens in de verhalen of tips vermeld en ik ga er van uit, dat er geen beperkingen zijn opgelegd voor vissers met een gevorderde leeftijd zonder al te ernstige lichamelijke beperkingen, tenzij je geen benen en voeten hebt om te flipperen.

Bellyboot met een V-vorm van MacFishing, de Hi&Dry DLX II. Drijfvermogen tot 135 kg
Dit was mijn uiteindelijke keuze


Om je eerlijk te zeggen, had mij dat toch geen ene bal uitgemaakt, omdat ik en alleen ik voor mijzelf uitmaak welke beperkingen er voor mij aanwezig zijn (en die zie ik niet direct) en een ander mij daar niet in zou kunnen beperken of adviseren.

Waarschijnlijk denkt en spreekt iedere Bellyboot bezitter vanuit zijn eigen denkraam en zijn eigen egocentrische belevingswereld en wordt er totaal geen aandacht besteed aan oude snikkels zoals ik, die ook een hengel op een vaart of plas op een andere manier willen hanteren.
Dus voel je je lichamelijk goed, gewoon doen!Ondernemend als ik ben om mijn horizon te verbreden, maar ook bewust te zijn van mijn eigen fysieke beperkingen, want zo lenig ben ik niet meer vanuit mijn rug en benen, maar wel vanuit de schouderpartij, armen en de handen, heb ik een Bellyboot en diverse attributen die bij een Bellyboot horen aangeschaft en besteld en ik kon de medewerker van TNT wel zoenen toen ik het pakket uiteindelijk in ontvangst nam.

Ik zag het als een cadeautje en als een kind die een lang gekoesterd presentje voor zijn verjaardag heeft gekregen, was ik in staat om gelijk mijn neopreen waadpak (van vliegvissen) en waadschoenen aan te trekken en er met de Bellyboot op uit te trekken, want ik tintelde vurig over mijn hele lijf of ik mijn eigen vellen van mijn lichaam had ingesmeerd met sambal.
Met moeite kon ik mij beheersen.

Drijvende zwemvliezen, komen aan de oppervlakte bij het eventueel loslaten

Dezelfde dag ben ik nog de schuur ingegaan en ben gaan freubelen met de aansluitingen van een fishfinder en hengelsteunen voor de Bellyboot.
Nu zag ik hoeveel waardevolle tips in de gelezen verhalen zaten en gelukkig kunnen mijn handen maken wat mijn ogen hebben gezien en kon ik mijn eigen vrije gedachten loslaten op de Bellyboot.

Het was nu ook van belang, dat ik plekken langs vaarten, rivieren en plassen moest vinden zodat ik via een lage glooiende kant of strandje moeiteloos in en uit de Bellyboot kan stappen.
Want zodra je in of uitstapt bij een te hoge kant en merkt dat je langzaam wegzakt in de modder, dan kan je gelijk 112 of de brandweer bellen, want je komt zonder hulp niet meer uit de blubber of het water en je zakt steeds verder weg tot het water je aan de lippen staat.Ik ontwikkelde mij als een volmaakte oeverkanten kijker en diverse plekken op bekende rivieren, plassen en vaarten, die redelijk makkelijk begaanbaar zijn, werden in Google Earth op mijn PC geregistreerd, opgetekend en voor later bewaard.

De pomp, een onmisbaar onderdeel van de bellyboot of wil je glasblazerswangen krijgen?

Natuurlijk zijn er vele trailerhellingen, die gelijkmatig schuin aflopen en een uitstekende opstapplaats voor Bellyboot bezitters zijn en nu blijken er ineens heel veel plekken bereikbaar waar je heerlijk kunt vissen.
Alleen even opletten bij het schuin aflopen, want trailerhellingen kunnen glad zijn door mosaanslag en je ligt zo languit op je plaat ofwel erecto gestrekto.
 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator