Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Leo vertelt|| Leo vertelt nr 55 (Bestelauto voor het vissen aangeschaft.)
 

    
 
Leo vertelt nr 55 (Bestelauto voor het vissen aangeschaft.)


Ik ben om.
Van de week heb ik een tweedehands bestelauto aangeschaft voor mijn visspullen, om die te vervoeren naar mijn visplekken.
Dolgraag wilde ik een auto, waar ik niet telkens opnieuw alle visspullen van de ene discipline uit moest laden en de visspullen van de volgende discipline weer in moest laden.Ik werd ik een beetje gek van het gesjouw en zeker nu, aangezien ik een bellyboot heb aangeschaft en deze half opgeblazen veel te veel in de weg lag in mijn Golf.
Dan heb ik het nog niet over de zeiknatte bende als ik de boot na gebruik weer in de Golf probeerde te proppen.

Mijn vrouw hoorde het probleem aan en toen ik opperde een tweede (vis)auto aan te schaffen, vond ze dat in principe onnodig.
Maar toen ze na een week in de gaten kreeg dat ik niet meer de bellyboot gebruikte met reden dat mijn auto te vol stond met andere witvisspullen, begon ze er zelf over en gaf aan er geen probleem meer mee te hebben.

Rondom met belettering


Mijn eigen auto Golf R32 wilde ik behouden met daarnaast een bestelauto voor mijn visspullen.
Ook dat beviel haar wel, want het zou zonde zijn als ik mijn R32 weg zou doen.
De auto vond ik in Alkmaar via internet.
Hij stond eerst voor 3950.-, wat later voor 3250.- (toen ik hem vond) en ik kon hem na afdingen kopen voor 2900.- euro.
De Renault Kangoo diesel is uit 2004 met slechts 81.000 km op de teller en dat is weinig en rondom geheel zonder schade.

Er was net een nieuwe trekhaak op gemonteerd en een hele grote imperiaal, een beurt in december vorig jaar, een nieuwe APK, nieuwe accu, remblokken, nieuwe voorbanden en ook was de aandrijfriem in de motor vervangen.
De diesel loopt als een zonnetje voor dat geld al zou je een knikkerbak verwachten.
Ik viel letterlijk met mijn neus in de boter.

Geheel zonder belettering en stickers na het verwijderen


Mijn vriend en vismaat Frido Roosenboom, van Reklame BV Autoplaat- en Spuitinrichting in Aalsmeer, Dorpsstraat 102/A, maar opgebeld, hoe ik de belettering en stickers moest verwijderen en die zei over de telefoon, dat ik zaterdag langs kon komen en dan zou hij voordoen hoe je de belettering er af kon halen.

Om een lang verhaal kort te maken, ik heb met een verf afbrander gewerkt, want het metaal waar de letters opgeplakt zaten moest goed voorverwarmd worden voor je ze er af kon pielen en trekken met je vingers en duim.
Ik heb daarbij goed mijn duim verbrand vanwege de hitte, aangezien het koetswerk van de auto gloeiend heet werd door de brander.Na twee uur gepiel was ik eindelijk klaar met het verwijderen van de stickers en al die kleine kl*te letters en toen was het noodzaak om alle lijmresten van de auto te poetsen.
Je zag toch iets kleurverschil, maar dat is van later zorg want ik kon even niet de moed opbrengen om de alle delen waar letters hadden gezeten te poetsen met commandoor.
Komt een volgende keer wel.

Frido tipte nog even met witte lak de kleine roestpuntjes aan die onder de stickers zaten en waren veroorzaakt door slingerend gereedschap in de laadruimte.
Klaar was de klus en trots dat ik was vertrok ik weer naar huis met een prachtige bestelauto.Nu nog even de inrichting indelen en verzorgen en dan kan ik zorgeloos op pad naar mijn geliefde visstekken.


 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator