Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Meerval specials|| De meerval is nog niet los
 

    
 
De meerval is nog niet los


Het werd weer eens tijd om gaan meervallen, ik bedoel karperen op meerval.
Tja, iedereen heeft er op gerekend, dat we vanaf dit jaar er vrij op mogen vissen, echter is het uitgesteld voor wat voor een reden dan ook.
De trek moet ineens in kaart worden gebracht, hoe de meerval zich gedraagt in alle jaargetijden en dan is het nog maar de vraag of je er straks legaal op mag vissen.De terugzet verplichting blijft intussen gehandhaafd en dat is terecht, want ondanks dat de meerval er slijmerig aanvoelt en uitziet is het in sommige landen een lekkernij en gerookt een ware delicatesse.
Als wij er een vangen, gaat hij subiet terug.
Vandaag gaan we het even proberen en hoewel het weer nog niet echt meespeelt, kunnen we toch een aanbeet van een meerval verwachten.Onderweg kwamen we vader Sjoerd en zoon Niels nog tegen en die hadden nog geen enkel stootje geregistreerd.
Ze zaten nauwelijks een uur op een plek waar het allemaal zou moeten gebeuren, maar de vis had hun aangeboden aas nog niet gevonden.
Uitgerust met wat zwaarder materiaal, plaatsten we onze dobbers en aas naar een veelbelovende plek en daarna is het zitten en wachten op een aanbeet.Marco mocht deze avond vier (4) aanbeten meemaken, waarbij zijn dobber onder water verdween en richting de rietzudden schoof.
Spectaculair!
Ware het niet, dat bij elke aanslag een gat in de lucht werd geslagen en hij de plank (vis)volkomen mis sloeg.
Ik zag telkens het radeloze koppie met gepijnigde ogen er in en daar zou de grootste sadist zelfs op slag medelijden mee krijgen.Een aanbeet werd mij deze avond niet gegund, maar het ontbreken van elke aanbeet liet ik sto´cijns over mij heen komen en ik vertrok geen enkele spier.
Inwendig ging het er minder aan toe, want mijn lichaam was geheel op een formidabele strijd ingericht en kookte ziedend van uitgesteld ongebreideld geweld.
Daar bestaan pilletjes voor, maar die had ik even niet voorhanden.Een paar dagen later werden er twee meervallen van 90 cm en 110 cm in de boot gebracht, maar daar was ik niet bij, helaas.

 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator