Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Meerval specials|| Slechts een meerval werd uit de Ringvaart ontfutseld (97cm)
 

    
 
Slechts een meerval werd uit de Ringvaart ontfutseld (97cm)


Vandaag proberen we maar weer eens een meerval te haken.
Dit wordt de 11e sessie, die misschien weer visloos wordt afgesloten, want we worden nu een beetje desperaat en beginnen ons af te vragen of er nog wel meervallen in de Ringvaart voorkomen.Marco en ik voeren nu naar andere veelbelovende plekken, waar in het recente verleden meervallen zijn gehaakt, door enkele vismaten van ons en karpervissers die aan de oeverkanten zitten.
Ron en Ruud zaten al strategisch op een uitstekend hotspot en waar de meervallen over elkaar moeten struikelen door ruimtegebrek om te zwemmen.

Later bleek, dat zij geen enkele meerval mochten haken, net als ik overigens.Marco echter wel!
Die zag in de aankomende schemer zijn verlichte dobber schuin naar de diepte gaan en dat betekende, dat een onverlaat het aas had genomen.
Maar dat kon alles met een gebit in de bek zijn, want een paling, snoekbaars, baars of snoek zouden ook een potentiėle aanvaller kunnen zijn, ware het niet dat de stevige hengel het goed te verduren kreeg.Onmiskenbaar bleek dit de strijdwijze van een meerval te zijn en toen hij even boven water kwam, leek hij ca. een meter groot.
Dat werd natuurlijk geschat in het heetst van de strijd, maar met onze timmermansogen bleken we even later gelijk te hebben.

97 cm lang bleek de meerval te zijn en was mooi donker van kleur.
Een vechter van jewelste, want zelfs in de boot was nog steeds niet van plan het op te geven.

Na een foto van de trotse vanger, mocht de meerval weer terug in zijn element en eindelijk was de 11e sessie voor Marco positief afgesloten.De weersomstandigheden waren vanavond erbarmelijk.
Veel wind met regenperioden gepaard en waar we ongelofelijk nat van werden, ondanks onze goede regenkleding.
Ik was tenminste tot in mijn kruis nat en daar bedoel ik niet het kruisje aan mijn ketting mee.

Een mooie afsluiting van de avond, nu wij nog, maar eerst ga ik a.s. zaterdag naar de Ebro om daar eens mijn frustraties bot te vieren.

 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator