Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Andere visverhalen|| Vangstberichten van het jaar 2012 Deel 3 september-december
 

    
 
Vangstberichten van het jaar 2012 Deel 3 september-december


September
Deze maand ben ik een week gaan vissen op karper bij CarpaSens in Frankrijk met Nick, Maarten en Paul een vriend van Nick uit Limburg.
We hebben daar weer een aantal mooie karpers en steuren mogen haken, waaronder ikzelf een diamantsteur van 145 cm en 23.2 kg zwaar (PR).
Het vissen op de Ebro moest ik verstek laten gaan, omdat ik helaas geen vismaat kon vinden, die met mij in september wilde vissen in september.

Met Appie ben ik 8 dagen naar TsjechiŽ geweest om te gaan vliegvissen. Een prachtig gebied met een mooie rivier de Metuje. Een pension in NŠchod was onze uitvalbasis en we hebben daar mooie vlagzalmen en bruine forellen gevangen.
De tweede dag van deze maand was ik op de Zaan te vinden en haalde daar een bijna 80 cm snoekbaars uit het nat.
Ook deze maand werden er weer avondsessies snoekbaarzen gehouden en die leveren (bijna) altijd wel mooie snoekbaarzen op.Oktober
Appie en ik kennen de Zaan als onze broekzak en je zult ons daar ook vaak aantreffen.
Met regelmaat trekken we toch een vijftien tot een twintigtal snoekbaarzen per sessie uit de Zaan en die gooien we natuurlijk weer terug.
De rivier de Lek werden door Marco, Mike en mij bezocht.
Een regenachtige gebeurtenis, maar we hebben plezier gehad met het verticalen en 18 snoekbaarzen hebben even de bewolkte hemel gezien.

Mike, Marco en ik hebben ook een tweetal avondsessies snoekbaarzen gehouden en de uitslag daarvan viel niet echt tegen, want er kwam weer een tachtiger uit.
Ook de Mooie Nel hebben we weer ontdekt, die heb ik met Marco, Mike en Appie bezocht.

November
Appie zit weer ruim drie weken in Suriname, dus Appie en ik gaan niet eerder verticalen dan 20 of 21 november. In die tussentijd ben ik met Mike, Pietje en Marco naar de Waal geweest en hebben daar ons visje gevangen.
Diverse avondsessies op snoekbaars hebben tot nu toe niet echt vele en hele grote roofvissen in de boot gebracht.

De verticaalsessies op Het IJ waren voor ons soms gunstig en de eerste keer mochten 33 snoekbaarzen in de boot brengen, de tweede keer waren we met zijn drieŽn en wisten we 32 snoekbaarzen te vangen.
De derde keer zaten we met vier man in de boot en toen beten er maar 19 snoekbaarzen in de shads. De daarop volgende keer waren we met drie man Marco, Jasper en ik en toen mochten we 22 snoekbaarzen in de boot te hengelen.

Op de Zaan was het droevig vertoeven, aangezien Appie en ik slechts twee (2) snoekbaarzen mochten haken.

December

Er zit vorst in de lucht.
Op 2 december zijn Appie en ik naar Het IJ gegaan om te verticalen. De vangsten vielen mee en mijn nieuw gekochte tweedelige verticaalhengel van Bertus Rozemeijer is veel strakker dan zijn broertje, de eendelige.
Ik ben ook met Marco en Jasper naar het IJ gegaan en de trailerhelling was al bevroren en met sneeuw bezaaid. Zeventien snoekbaarzen mochten we in de boot brengen en dat konden er veel meer zijn als we de lossers ook hadden gevangen.
13 stuks snoekbaarzen waren ons deel op 9 dec (Marco en ik) en het regende de hele dag.
Op 11 december kwamen 30 snoekbaarzen vanuit de Mooie Nel op het droge en Nick mocht deze dag de grootste snoekbaars in zijn handen houden.
Met Appie op de Mooie Nel vingen we mooie krachtige snoekbaarzen, maar de Zaan daar in tegen, viel weer tegen. 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator