Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Meerval specials|| 4e Meervalsessie in de avonduren (kleine meerval en snoek)
 

    
 
4e Meervalsessie in de avonduren (kleine meerval en snoek)


Vandaag zat ik nog met ruisvoorns te spelen aan de Boswetering en vanavond zit ik met Marco in de boot voor een meervalsessie.
Een paar dagen geleden wist ik nog twee meervallen aan de haak te krijgen en nu de watertemperatuur 3 graden is gestegen naar 16.2 graad, lijkt het voor de hand te liggen dat we vanavond een paar aanbeten van meervallen zullen meemaken.Eigenlijk is deze avond in een opwelling van Marco tot stand gekomen, want die kreeg ineens de kriebels om te gaan meervallen op een zeer korte termijn.
Nu ben ik een visser, die zich direct kan overschakelen van ruisvoornen naar meervallen of een andere visdiscipline en ik reed direct na zijn telefonische oproep en noodkreet naar zijn huis.

Het was een mooie avond met nog lang licht en terwijl de zon aan de horizon aan het zakken is, liggen onze beaasde haken al op de bodem van het water en liggen de dobbers te wachten om onder getrokken te worden.Terwijl ik net het bovenstaande fotootje aan het bekijken was, of deze was gelukt, schoot een van mijn hengels van de bootrand, met de bedoeling om in het diepe te verdwijnen.
Ik kon nog net voorkomen dat dit ook werkelijk gebeurde en sloeg direct en ferm aan, omdat mijn dobber met aan de haak een flinke meerval de rietzudden onderdook.

Even een flinke weerstand en toen schoot de haak uit de bek van de meerval, mij en Marco in vertwijfeling achterlatend.Binnen een half uur een aanbeet, dat was eigenlijk te mooi om waar te zijn, maar er volgden meerdere aanbeten, waardoor de dobbers gingen lopen en na het aanslaan toch geen vis opleverden.
Marco zag zijn dobber wilde bewegingen maken en heel langzaam weglopen.

Omdat hij vermoedde, dat het waarschijnlijk wel weer een paling zou kunnen zijn die met zijn aas aan het spelen was, bleef hij wel alert en sloeg toch op een gegeven moment aan.
Een grote paling, riep hij naar mij in het donker, maar toen het hoofdlampje was aangeklikt, bleek het een kleine meerval te zijn.Eindelijk mijn eerste meerval van dit seizoen, vertrouwde hij mij toe en hij grijnsde van oor naar oor.
Vis is vis en meerval is meerval, zei ik nog, het maakt niet uit hoe groot hij is, je hebt er een.

Er volgden meerdere aanbeten, of liever gezegd een aantal nibbelaars die van de lekkernij aan de haak snoepten, want echte doorbijters zaten er niet meer bij.
Toch bleek een dobber van Marco een eigen leven te gaan leiden en deze dook op een gegeven moment naar de diepte.
Na een korte strijd, waarbij we allebei dachten dat het weer een kleine meerval zou zijn, kwam de guitige bek van een snoekje boven water.Die was natuurlijk ook welkom, maar daar waren we niet voor gekomen.
We hadden meer verwacht deze avond en zeker toen ik binnen een half uur een formidabele aanbeet kreeg, die mij bijna een hengel kostte.

Op de Black Cat meervalmolens zit geen vrijloop dus moet je de spoel losser draaien of de hoofdlijn in een clip op de hengel bevestigen, want dan kan je de beugel van de molen openzetten.
Maar helaas zit er ook geen lijnclip op de Black Cat meervalhengels en dan ben je aangewezen op een constant turen naar je dobbers om verlies van een hengel tegen te gaan. 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator