Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Meerval specials|| 6e Meervalsessies in de avonduren (30 cm)
 

    
 
6e Meervalsessies in de avonduren (30 cm)


Als je de smaak te pakken hebt, dan wil je meer en dan heb ik het over het vangen van meerval in de avonduren en een stukje nacht in de kleine uurtjes.
Ik word het tenminste nooit zat, want vissen zit in mijn bloed, terwijl er in mijn gigantisch grote familie en aanverwant slechts een enkele ziel het vissen op een bepaalde vissoort ambieert.

Zelfs mijn twee zoons krijg ik niet zo gek en blijkbaar wordt het visvirus in mijn naaste familie direct geneutraliseerd, behalve door mijn gevoelige natuur, anders ben ik niet zo fanatiek bezig.Vanavond zit ik wederom met Marco in de boot en we vragen ons stiekem af, hoeveel meervallen er nu de boot van binnen zullen gaan bekijken.
Ruud en Gert-Jan proberen het vanavond ook nog een keer en navigeerden een stukje verder, dan waar wij aan gingen liggen.
De vloerbedekking in de Marcraft is op sommige plekken een beetje grijs geworden door het ingedrongen slijm van een meervalhuid en de geur meurt onmiskenbaar naar bedorven vis.

Tussen die wolken van stank en penetrante luchten, zitten wij te genieten als twee groezelige zwervers, die wekenlang geen bad of douche hebben gezien.
De regen en winddichte kleding is met een nat gemaakte lap zo goed als afgenomen, want je wilt toch niet aan de fraaie bootstoelen blijven plakken door half opgedroogd meervalslijm op de pijpen en voorkant van de jas.Eigenlijk hoefde die schoonmaak handelingen niet, want het heeft achteraf bijna de hele avond pijpenstelen geregend, waardoor de temperatuur van het water naar 15 graden is gezakt.
We gniffelen, vertellen verhalen, drinken uit mokken koffie met “koffiemelk” en onze ogen plakken aan de dobbers en kijken naar niets anders en om het knipperen van de oogleden te voorkomen, hebben we luciferstokjes tussen de bovenste en onderste oogleden geplaatst.

Het meetlint, de onthaaktang en het fototoestel liggen binnen handbereik en op onze hoofden prijken parmantige hoofdlampjes die onmiddellijk aangeknipt kunnen worden om de omgeving van de boot en de uitgedrilde buit te verlichten in de donkere uren van de nacht.

Vaak zijn we in de boot net zo stil als een miertje die voorzichtig een plasje doet op een bolletje wilde katoen en halen we slechts oppervlakkig adem om het zuchten tegen te gaan.
Hahaha.Om een ellenlang verhaal heel kort af te sluiten, want die korte lengte had de meerval ook, krijgt Marco de eer aangezien vanavond alleen hij slechts een (1) meervalletje van een cm of dertig in de boot kon krijgen en dat was alles.
Voor de rest waren we verzopen door de constante regen en felle windstoten, maar we hebben het tenminste geprobeerd.
 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator