Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Leo vertelt|| Leo vertelt nr 68 (Vervolg schade visbootje Elan door brand)
 

    
 
Leo vertelt nr 68 (Vervolg schade visbootje Elan door brand)


In de nacht van oudjaar/Nieuwjaar stond ineens het stalen plezierjacht naast mijn polyester Elan 401 visbootje in brand.
Vermoedelijk was er tijdens de jaarwisseling een vuurpijl op het afdekzeil belandt en had de boel aangestoken.
Mijn boot Elan 401 lag er naast en heeft behoorlijke brandschade opgelopen.
Tot zover de achterliggende informatie.Gelukkig ben ik verzekerd, verzekerde de eigenaar van de stalen kajuitboot mij, dus de eventuele schade aan mijn boot zou volgens zijn zeggen geheel worden vergoed.
Helaas bleek na controle van zijn verzekeringspapieren, dat de eigenaar van de plezierboot alleen WA verzekerd te zijn, dus wordt zijn schade niet vergoed en ik moet zijn tussenpersoon benaderen voor de door mij geleden schade.

Middels een brief naar zijn verzekeringsmaatschappij, heb ik de brandschade aan mijn boot vermeld en kreeg de volgende brief met inhoud terug.Zij kwamen tot de volgende conclusie:
Het is onbekend hoe de brand aan de boot van onze verzekerde is ontstaan, hij heeft hier dus geen schuld aan.
Hierdoor kunt u uw schade dus niet claimen op de verzekering van onze verzekerde.
U moet maar een beroep doen op uw eigen verzekering van uw boot.

Dus ik moet een beroep doen op mijn eigen verzekering van mijn boot, die ik niet heb afgesloten omdat ik deze destijds tweedehands heb gekocht van Marktplaats, evenals mijn 4 pk Yamaha buitenboordmotor.De premie die voor een verzekering betaald moet worden, was toen redelijk hoog en niet in verhouding tot de aanschaf, want na een paar jaar premie betalen zou het de prijs van de aanschaf overtreffen.
Als er dan onverhoopt iets zou gebeuren zou ik de dagwaarde vergoed krijgen en dat was nog minder dan niks.
Je zou dus zeggen, dat de aangerichte schade door een derde partij met een WA vergoedt zou worden, maar daar komt de verzekering met een paar volzinnen mooi onderuit.Met andere woorden, ik kan fluiten naar mijn centen (ca. 2000.- euro) en zit met een zwaar beschadigde verbrande boot, waarvan ik ook nog eens de kosten van het laten weghalen moet betalen.

De schade werd nog niet eens bekeken door de schade-expert van de tegenpartij, want het stond al op voorhand vast, dat er niets betaald zou worden.
Waarom betaal je dan elke maand een fikse premie?
Effe Apeldoorn bellen?, nou laat maar, want dat heeft totaal geen zin. 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator