Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Witvisverhalen|| Recreatiegebied Bosdijk. Een beproeving voor “Het Hengeltuig”.
 

    
 
Recreatiegebied Bosdijk. Een beproeving voor “Het Hengeltuig”.


Vandaag houden we onze eerste vissessie aan de plassen van het Recreatiegebied “De Bosdijk”, waar we overigens met elf (11) in plaats van tien man gaan vissen.
Als laatste deelnemer is Peter van Velzen toegevoegd.Het is de eerste sessie van een nieuw opgericht visclubje door en voor de campingbewoners van camping “De Kromme Mijdrecht”.
De wens om een nieuw visclubje in het leven te roepen bestond al lang en zeker doordat het vorige clubje ter ziele is gegaan, omdat de vrouwen van de deelnemers seks onthielden en dat niet door een verminderd libido was ontstaan.

Nee, dat kwam door de uitbater van de kantine van de camping, die tegen betaling (of op de pof) sterke drank verstrekte na het vissen en de meesten als een hoeretoeter door drankmisbruik en het vertellen van sterke visverhalen in een kruiwagen thuis gebracht moesten worden, maar ook omdat er enkele leden nu tegen de wortels van het gras aankijken.Telkens werd er over gesproken, maar niemand nam het initiatief om een visclub vastere vormen te laten aannemen, totdat Andre tegen mij begon te zeiken, ik bedoel, aan mij vroeg of ik hem wilde helpen met het opzetten er van.
Ik kan nooit nee zeggen, dus heb ik tegen wil en dank en tandenknarsend van ellende mijn steun toegezegd.
Hahaha.

Nu zitten we dan aan het water van de Bosdijk en degene die een paraplu is vergeten of gewoon niet heeft, kan straks heel veel water over zijn hoofd uitgestort krijgen, want het weer is vandaag een onbetrouwbare partner gebleken.
Met regelmaat worden rechte hengels krom getrokken door kleine en grotere vissen en braaf worden de lengten op een vangstregistratieformulier bijgeschreven.

We gaan er allemaal van uit, dat de registratie van de gevangen vis zuiver en correct verloopt en dat niemand de euvele moed heeft om straks de eerste prijs in de wacht te slepen, door valsheid in geschrifte.

Steekproefsgewijs kunnen de gevangen vissen door een ander nagemeten worden en de registratie vergeleken en mochten er onjuiste lengten worden gebezigd, dan gaan we over tot het breken van de hengel (dat deed Peter al voor zichzelf) en dan sodemieteren we de deelnemer in het nat, waar die moet verblijven tot het einde van de vissessie.

Maar vandaag zouden we leren, dat iedere deelnemer correct schrijft, de analfabeten daar gelaten want die zetten toch in elk vakje een kruisje.
Blijkbaar was het formuliertje voor sommigen niet duidelijk genoeg.

Een deelnemer kwam naar mij toe en zei, Ik heb mijn brasem van 51 cm maar onderaan op het formulier gezet, want hij ging maar tot 30 cm.
Ik antwoordde terug, nee B.L.O. (Bijzonder Laag Onderwijs) eikel, je kunt in elk vakje genummerd 1 t/m 30 het aantal centimeters van de gevangen vissen invullen en later het totaal optellen.
Daar moet je de oorlog mee winnen, dat is toch gewoon kanonnenvoer.
Hahaha.

Adrie was zo vriendelijk en verzorgend omdat hij voor verse bolletjes en gloeiend hete knakworstjes had gezorgd.
Ineens kwam hij aangezeuld met een knoert van een koelbox, waar je jaren lang je dode schoonmoeder in kan bewaren of stiekem een lekker wijf mee over de grens kunt smokkelen.
Helaas had ik net al vijf sneden brood weggewerkt, maar er kon nog wel een broodje knakworst bij.

De overige mannen stortten zich snel op de rest van de broodjes en knakworsten en duwden elkaar met de ellebogen opzij, want als het voor niks is, zijn ze er als de kippen bij.

Het tientje inschrijfgeld moest ook al uit de handen worden getrokken.
Als er betaald moet worden door de leden, dan krijgt iedereen ineens een zuinig mondje.
Hahaha.
Bijna iedereen ( op twee na) heeft zijn visje gevangen, al zat daar een hele rare vis bij.Een Varper?


Actuele vangsten in cm:
Davey 0, geen vis, hoe kan dat nou?
Jan 0, geen vis, we hadden niet anders verwacht
Martin 11 cm, 2 vissen, het begin is er
Joop 15 cm, 1 vis, je stinkt tenminste naar vis
Peter v V 20 cm, 1 vis, tja, je moet even wennen aan het water
Adrie 27 cm, 2 vissen, die hingen per ongeluk aan de haak
Eduard 36 cm, 3 vissen, je hebt er voor moeten werken
Peter G 41 cm, 3 vissen, en dat met een gebroken hengel
Andre 51 cm, 1 vis, zo’n vette bak wil iedereen toch
Leo 80 cm, 2 vissen, het zit niet altijd mee
Richard 174 cm, 12 vissen, de allrounder, de kampioen van vandaag

Volgende sessie is Zaterdag 12 juli 2014 aan de Heinoomsvaart.
 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator