Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Witvisverhalen|| Heinoomsvaart. Weer een beproeving voor “Het Hengeltuig”.
 

    
 
Heinoomsvaart. Weer een beproeving voor “Het Hengeltuig”.


Zaterdag hielden we onze tweede vissessie, ditmaal aan de Heinoomsvaart.
Het is de tweede sessie van het nieuw opgericht visclubje “Het Hengeltuig” door en voor de campingbewoners van camping “De Kromme Mijdrecht”.De eerste sessie aan de Bosdijk is succesvol verlopen en alle deelnemers (11) waren enthousiast over de gemaakte nummerbordjes en de meetplankjes op naam, door ons freubellid en knutselcommissaris Eduard.

Vandaag kon Adrie niet deelnemen aan deze spannende wedstrijd en Hennie M. is vandaag toegetreden als nieuw lid en gelijk gepromoveerd als graskantencontroleur en als bijzondere visplekadviseur.Wij zijn nu met 12 deelnemers en nu kappen we met nieuwe leden hoor, ik bedoel, zo is het een mooi aantal geestelijk gestoorden, verknipte engerds, abnormale freaks en een enkele “normale” deelnemer bij elkaar.
We tolereren elk mentaal afwijkend persoon als ze maar elke keer betalen en de pot vullen.
Hahaha.Nieuwsinfo:
Mij is ter ore gekomen, dat onze penningmeester een beveiliger in dienst heeft genomen ter bescherming van de inleggelden van de deelnemende leden.
Ook heeft hij thuis een zware inloopkluis laten plaatsen en deze verankerd aan de slaapkamermuur, waardoor het tweepersoonsbed plaats heeft moeten maken voor een stapelbed.
Voor uw informatie:
Ella blijft gewoon onder liggen.De vangstregistratieformulieren (Leo) en potloden (Peter v V) zijn aangepast voor onze leden, vooral die met een geestelijke tekortkoming en voor de leden met een visueel gebrek, die constant hun leesbril kwijt zijn.

Er was een reserve werphengel voorhanden voor degenen die uit nijd hun goedkoop aangeschafte inferieure hengel zouden kunnen breken wegens het verlies van een (bijna) gevangen vis.

AsbakkenJan, had weer tijdens zijn ochtendwandelingen op de maandag en de vrijdagen (huisvuilophaaldienst) hengelspullen gevonden, die anderen bij het vuilnis hadden gezet als een miskoop op Marktplaats.
Jan zou Jan niet zijn, als hij er geen gebruik van zou kunnen maken en zie de resultaten…..Jan heeft met die spullen een vis gevangen!
Jan is nu nog op zoek naar tweede of derdehands maden en afgekeurd nylon.

Een deelnemer had een verkeerde aankoop gedaan, die had namelijk geen Haaki-an gekocht maar een Haaki-af, want elke keer als er een beetje vis aan het haakje hing (vanaf 5 cm!!!) liet de haak van de hoofdlijn los.

Zo’n onding, ik bedoel, zo’n prachtig apparaatje (waar je overigens veel te veel geld voor betaald) gebruik je om een haakje aan je hoofdlijn te bevestigen.
In bijna alle gevallen gaat het goed, maar ja, als je thuis al een muis van je PC andersom houdt………
Hahaha.

de Actionman in actieOns nieuw lid Hennie, die zich helaas nog moet invissen, kreeg vrijdagavond al geen klaverjaskaarten in handen om flink hoog te eindigen en moest het vandaag doen met nul (0) vangsten.
Gelukkig voelde hij zich gelijk thuis tussen het zooitje ongeregeld.

Richard kan zich beter even melden bij de dokter, want volgens velen heeft hij een besmettelijk keelvirus onder zijn leden opgedaan.
Bij elke door hem gevangen vis begon hij te kuchen en keken de deelnemende leden bezorgd om.

Er wordt voortaan streng gelet op leden die andere deelnemers uitlachen en uitjouwen als ze een vis van minder dan 10 centimeter hebben gevangen.
Anders wordt hun grootste gevangen vis voor straf afgestreept van hun vangstregistratieformulier.

Een lid stond op het punt geroyeerd te worden, toen hij voorstelde om elke gevangen vis door midden te snijden en de kop bij het begin van de meetplank en de staart bij het eind van het meetplankje te houden.
Deze vuige praktijken worden niet getolereerd.

Voorlopige totale vangsten in cm van twee sessies:

Davey-------15 cm
Jan-------15 cm
Martin-------11 cm
Joop-------112 cm
Adrie-------27 cm
Eduard-------63 cm
Andre-------74 cm
Leo-------182 cm
Richard-------306 cm
Peter G-------69 cm
Peter v V-------62 cm
Hennie-------0 cmDeze voorlopige uitslag zegt nog helemaal niks over de visvangstkwaliteiten van de deelnemers want er kan nog van alles gebeuren. (gebroken armen, zwaar gekneusde vingers, twee dichtgeslagen ogen, steenpuisten op je zitvlak, een avond ervoor dronken gevoerd, visspullen gestolen, etcetera )

Gelukkig had iedereen vervoer

Volgende sessie is Zaterdag 26 juli 2014 aan de Boswetering.
Er moeten voor deze sessie visvergunningen (2.50 euro) worden aangeschaft en dit extra bedrag wordt afgerekend bij het overhandigen van de contributie van 10.-. Kunt u voor gepast geld zorg dragen (totaal 12.50 euro). Willen degenen die niet aan deze sessie kunnen of willen deelnemen, dit op tijd doorgeven aan de secretaris.

 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator