Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Witvisverhalen|| Het “Hengeltuig” op de Nieuwkoopse Plassen.
 

    
 
Het “Hengeltuig” op de Nieuwkoopse Plassen.


Zaterdag 2 augustus jl. hielden we onze vierde vissessie, ditmaal met twee man in een visbootje op de Nieuwkoopse Plassen in het plaatsje Noorden.
Het is de vierde sessie van het nieuw opgericht visclubje “Het Hengeltuig” door en voor de campingbewoners van camping “De Kromme Mijdrecht”.De eerste, tweede en derde sessie aan de Bosdijk, Heinoomsvaart en de Boswetering zijn succesvol verlopen en alle deelnemers (12) krijgen steeds meer ervaring en plezier in het vissen en het vangen van vis.

Vandaag konden Adrie en Davey niet deelnemen aan deze heugelijke dag en dat is jammer voor hun beiden, maar ook voor ons omdat de club niet compleet is zonder deze absente leden.De rit naar de botenverhuurder Leo Groenendijk verliep niet volgens plan.
Andre, die bij Peter v V in de auto zat, nam geheel de verkeerde richting vanaf de camping en dacht een kortere weg naar het plaatsje Noorden te kunnen nemen.Nee, kwamen de heren via Nieuwkoop (5 km omrijden!) Noorden binnenrijden en reden bijna de secretaris annex redacteur annex fotograaf annex schrijver en de ‘beste’ visser van Europa, van zijn sokken en de vouwen uit zijn broek.

Het bakkie koffie, wat de hr. Groenendijk in allerijl had gezet, ging er in als de eerste borstvoeding voor een pasgeborene en sommigen kunnen nog steeds niet van de tiet afblijven.De nummers voor de bootverdeling waren al getrokken op de grote parkeerplaats bij de camping en het inladen van de hengelspullen in de boten kon beginnen.
Even later bleek, dat een enkeling geen richting kon houden tijdens het roeien naar de hotspots, want over een stukje van 200 meter werd zigzaggend zes (6) km water afgelegd.

Het dumpen, ik bedoel, het voeren op de vangstplekken kon beginnen en de boten stonden na een half uur voeren 20 cm hoger in het water en het waterpeil was aanzienlijk gestegen.Echter de boot waar Andre en Peter v V in zaten, leunde nog zwaar naar links vanwege een verkeerde opslag van het nog te voeren voer.
En weldra kwamen de eerste vis(jes) aan de haken, met af en toe een mooie brasem, die zo te horen op een afstand, lag te klapperen in de boten van vreugde.Die brasems van Eduard waren zo blij, dat ze na het lossen van de haak nog even een paar salto’s mortale in de boot verrichten.
Gelukkig gingen ze onbeschadigd weer het water in.De puntjes van de potloden werden met de tong natgemaakt en de eerste centimeters aan gevangen vis werden opgetekend op de eerder uitgereikte vangstregistratieformulieren.

Bij een lid was de vraag naar een extra formulier en een puntenslijper voor het stompe puntje van het potlood het grootst, want door de vele gevangen vissen, werd de punt snel versleten en het blad overvol geschreven, zodat op de achterkant verder moest worden gegaan.Het verschil aan gevangen vissen was groot.
De een ving zich letterlijk scheel en kon 43 vissen op zijn naam schrijven (Joop) en een ander slechts een (1) (Leo), die maar in de veronderstelling was dat hij op een stronthoop onder water aan het vissen was of met terpentine overgoten maden zat te vissen.Die (besmette) maden overigens werden met graagte door de penningmeester aan de secretaris verstrekt, omdat deze ze thuis in de koelkast had laten staan.
Met deze vuige streken worden natuurlijk concurrerende leden een hak gezet en uitgeschakeld voor een toekomstige prijsuitreiking.Er werden ditmaal geen hengels opzettelijk gebroken door ondeskundig vissen, maar de secretaris moest vissen met een feederhengel met een gebroken top omdat deze in zijn auto beschadigd was geraakt.

Voorlopige totale vangsten in cm van vier sessies:
Davey-------15 cm
Jan-------123 cm
Martin-------121 cm
Joop-------715 cm
Adrie-------40 cm
Eduard-------234 cm
Andre-------672 cm
Leo-------610 cmRichard-------833 cm
Peter G-------530 cm
Peter v V-------654 cm
Henny-------229 cm
De nummers een, twee en drie zijn respectievelijk: Richard met 833 cm, Joop met 715 cm en Andre met 672 cm.
De rest van de losers kan met zijn pis naar de dokter.Deze voorlopige uitslag zegt nog helemaal niks over de visvangstkwaliteiten van de deelnemers, want er kan nog van alles gebeuren.
Alle banden van sommige auto’s lek geprikt de avond ervoor, een razzia door de politie op de camping veroorzaakt door een stiekem telefoontje dat er wapens bij een vechtpartij werden gebruikt, de douane ingeschakeld om foute diesel op te sporen dat in de dieselauto’s van het Hengeltuig wordt gebruikt, de oprit en trappen van het grote parkeerterrein ingesmeerd met groene zeep, zodat flinke valpartijen met gemeen letsel door de sommige leden worden opgelopen en zo kan ik nog uuuuuren doorgaan.Volgende sessie is Zaterdag 23 augustus 2014 aan de Amstel.
Willen degenen die niet aan deze sessie kunnen of willen deelnemen, dit op tijd mondeling doorgeven aan de secretaris of per telefoon c.q. e-mail, en niet in de vroege ochtend van de visdag door een lief pappie of familielid op de parkeerplaats.
Deze keer verwacht ik iedereen weer om 06.30 uur op de grote parkeerplaats.
Tot de volgende keer.


 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator