Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Witvisverhalen|| Het “Hengeltuig” aan de Amstel tussen Uithoorn en Vrouwenakker.
 

    
 
Het “Hengeltuig” aan de Amstel tussen Uithoorn en Vrouwenakker.


Zaterdag 23 augustus jl. hielden we onze vijfde vissessie, ditmaal op de graskant aan de rivier de Amstel met een volledig team.
Het is de vijfde sessie van het nieuw opgericht visclubje “Het Hengeltuig” door en voor de campingbewoners van camping “De Kromme Mijdrecht”.De eerste, tweede, derde en vierde sessie aan de Bosdijk, Heinoomsvaart, Boswetering en de Nieuwkoopse Plassen zijn succesvol verlopen en alle deelnemers (12) krijgen steeds meer ervaring en plezier in het vissen en het vangen van vis.
Tenminste, daar was vandaag niet veel van te merken, door een paar mopperpotten onder ons.1. De een zat met zijn schoenen in een modderkuil voor zijn stoel en was plots 5 centimeter groter geworden door de klei aan zijn schoenzolen.
2. De ander kon zijn hoofdlijn niet meer door de oogjes van zijn hengel krijgen en stond op het punt om op te geven, ook toen er hulp werd aangeboden.
3. En weer een ander probeerde draadbreuk te bewerkstelligen en sloeg met zijn hengel zo hard in het water, omdat hij met zijn simmetje weer eens (derde keer) in de takken van de boom bleef vastzitten, dat er na deze daad geen enkele vis meer door de anderen werden gevangen.
4. Sommigen hadden een natte reet door slechte regenkleding en natuurlijk geen fatsoenlijke paraplu bij zich, dan zo’n k*tdingetje van de Hema waar je alleen je kale plaat mee droog kan houden, terwijl daar in de uitnodiging aandacht aan is besteedt.

We zitten ons nu nog steeds af te vragen welke gek die plek om te vissen heeft gevonden en aanbevolen, want welke debiel wijst een plek aan met een stel woudreuzen boven je pet, waarvan de takken bijna tot in het water van de Amstel reiken.

Sommigen, die al geen richtingsgevoel hebben, gooiden met een voerkorf over andere lijnen heen of zaten in de laaghangende takken van de bomen vast.

Adrie had de volgende maten op zijn vangstregistratieformulier ingevuld:
Boom 3 meter, Edu 1.80 mtr, hengel van Eduard, een maai van 1 cm, maar helaas geen vis.
Alles in zijn omgeving had hij aan de haak, maar waar hij voor gekomen was (vis), had hij niet kunnen vangen.

Om 07.15 uur kwam de eerste brasem aan de haak (52 cm Leo) en was gelijk een mooie opener.
De puntjes van de potloden hoefden ditmaal niet met de tong natgemaakt te worden, want dat deden de slagregens voor ons en de eerste centimeters aan gevangen vis werden opgetekend op de eerder uitgereikte vangstregistratieformulieren.

Er werden ditmaal geen hengels opzettelijk gebroken door ondeskundig vissen, maar het scheelde niet veel.
Door slechts 6 man is er vis gevangen en 6 kregen helaas niets aan de haak en sloten af met nul vissen.

Voorlopige totale vangsten in cm van vijf sessies:
Davey-------37 cm
Jan-------123 cm
Martin-------121 cm
Joop-------828 cmAdrie-------40 cm
Eduard-------234 cm
Andre-------697 cm
Leo-------748 cm

Richard-------884 cm
Peter G-------530 cm
Peter v V-------728 cm
Henny-------229 cm
De nummers een, twee en drie zijn respectievelijk: Richard met 884 cm, Joop met 828 cm en leo met 748 cm.
De rest van de losers moet maar een cursus vissen volgen.Deze voorlopige uitslag zegt nog helemaal niks over de visvangstkwaliteiten van de deelnemers, want er kan nog steeds van alles gebeuren.
O ja, wat dan?
Persoonlijk vond ik het jammer, dat er al leden een uur van te voren afhaakten door wat voor reden dan ook. (regen, slechte vangsten, lijnbreuk)
Oké, ze bleven wel aanwezig op de stek en maakten hier en daar een praatje met andere leden, maar hadden alles al opgeruimd en dat is niet leuk voor de rest van de aanwezigen, die nog steeds gemotiveerd waren om te vissen.

Japie Krekel


Volgende sessie is Zaterdag 6 september 2014 aan de Boswetering.
Willen degenen die niet aan deze sessie kunnen of willen deelnemen, dit op tijd mondeling doorgeven aan de secretaris of per telefoon c.q. e-mail, want er moeten weer vergunningen á 2.50 euro worden gehaald door de secretaris.
Deze keer verwacht ik ook iedereen weer om 06.30 uur op de grote parkeerplaats.
Tot de volgende keer.


 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator