Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Witvisverhalen|| Het “Hengeltuig” aan de Boswetering in de Woerdense Verlaat.
 

    
 
Het “Hengeltuig” aan de Boswetering in de Woerdense Verlaat.


Zaterdag 6 september jl. hielden we onze zesde vissessie, ditmaal weer aan de Boswetering aan de Woerdense Verlaat met een onvolledig team.
Richard is op vakantie en kon bij deze sessie niet aanwezig zijn.

Het is de zesde en voorlaatste sessie van het nieuw opgericht visclubje “Het Hengeltuig” in 2014 door en voor de campingbewoners van camping “De Kromme Mijdrecht”.

Een zooitje ongeregeld, maar met gouden hartjes

De eerste tot/met de zesde sessie zijn succesvol verlopen en alle deelnemers (12) krijgen steeds meer ervaring en plezier in het vissen en het vangen van vis.
Nu zijn er enkelen onder ons, die laag in de competitie staan, maar die hebben soms alle pech van de wereld of kunnen maar beter gaan pingpongen, want die leren het toch nooit.

1. De een had eindelijk na uren vissen een klein voorntje aan de haak en vlak voor de kant viel dat visje er af. Hij eindigde met nul vissen vandaag.
2. De ander kon geen goed doen en zag anderen om hem heen vissen vangen en kreeg zelfs geen beet. Die krijgt voortaan een vangstregistratieformulier van 3 in plaats van 30 regels.
3. En weer een ander probeerde zijn visstoel uit als een ligstoel, want bij het verplaatsen van zijn stoel naar achteren, bleven de poten schuin onder de stoel staan en dan kan je de uitkomst wel raden toen hij ging zitten. Heb je een nieuwe stoel?, vroeg een lid later, Ja, zei hij. Dan moet je er wat meer in gaan zitten in plaats van liggen, zei het lid toen. Hahaha.
4. Er was nog een lid, die had met zijn beaasde haakje 3 x zijn broek te pakken, 2 x het schepnet, 2 x een plompenblad en 2 x de struiken. Ondanks zijn visuele handicap eindigde hij toch nog als hoogste vandaag.Martin had de volgende maten op zijn vangstregistratieformulier ingevuld:
Nul komma nul (0 , 0), dus helaas geen vis.
Door slechts 8 man is er vis gevangen en 3 kregen helaas niets aan de haak en sloten af met nul vissen.

Voorlopige totale vangsten in cm van zes sessies:

Davey-------37 cm. Davey hoopt telkens op een aanbeet van een karper. Misschien de laatste sessie
Jan-------209 cm. Jan heeft eindelijk het nut van feederen ontdekt, want hij gaat helemaal los
Martin-------121 cm. Martin doet zijn best, maar de visjes mijden hem en zijn aasjes
Joop-------994 cm. Joop werkt zich in het zweet om eerste te worden en wat scheelt het
Adrie-------70 cm. Adrie vangt meer de omgeving om zich heen, dan visjes
Eduard-------357 cm. Eduard is handiger met gereedschap dan met een hengel
Andre-------775 cm. Andre zegt niet veel, maar elke gevangen vis die te klein is, scheld hij verrotLeo-------1045 cm. Leo vist tot het gaatje, want hij kan niet tegen zijn verlies
Richard-------884 cm. Richard voelt het gehijg van Joop en Leo in zijn nek
Peter G-------716 cm Peter laat toch even zien, dat hij ook zonder gebroken hengels vissen kan
Peter v V-------835 cm. Peter is de enige serieuze visser onder ons, want na de wedstrijd gaat hij nog even door met vissen
Henny-------229 cm. Henny kan wel eens teleurgesteld uit de (vis)hoek komen
De nummers een, twee en drie zijn respectievelijk: Leo met 1045 cm, Joop met 994 cm en Richard met 884 cm.
De rest van de losers moeten maar een basiscursus “Hoe krijg ik een vis aan mijn haakje” volgen.

Deze voorlopige uitslag zegt nog helemaal niks over de visvangstkwaliteiten van de deelnemers, want er kan nog steeds van alles gebeuren.
O ja, wat dan? Nou, je kunt zo van je visstoeltje vallen!
Volgende ingelaste laatste sessie is Zaterdag 11 oktober 2014 aan de Kromme Mijdrecht. (het strandje naast de fietsersbrug)
In verband met het late ochtendlicht, zal de aanvangstijd een uur later beginnen en een uur later eindigen! (7.30 verzamelen, 8.00 – 13.00 uur vissen)

Willen degenen die niet aan deze sessie kunnen of willen deelnemen, dit op tijd mondeling doorgeven aan de secretaris, per telefoon (06-50806497) of per e-mail (leo_olierook@hotmail.com).Onze dank gaat uit naar Eduard voor zijn heerlijke broodjes haring voor iedereen en ook bedanken wij Joop voor zijn gevulde koeken, die (bijna) ieder lid van het team zich goed lieten smaken.
Nou nog een lekker wijf wat koffie rondbrengt in een kort rokje en dan blijven we koffie lurken. 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator