Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Witvisverhalen|| Hengeltuig wedstrijd aan het watertje bij het bruggetje van de Camping.
 

    
 
Hengeltuig wedstrijd aan het watertje bij het bruggetje van de Camping.


Zaterdag 11 oktober hielden we onze allerlaatste vissessie van dit jaar (2014), ditmaal aan het watertje bij het bruggetje van de camping, aangezien we er ’s morgens achter kwamen dat er vage personen de plek aan de Kromme Mijdrecht hadden ingenomen.
Het is de zevende sessie van het nieuw opgericht visclubje “Het Hengeltuig” door en voor de campingbewoners van camping “De Kromme Mijdrecht”.Vandaag kon Martin en Davey niet deelnemen aan deze spannende laatste wedstrijd, helaas, want deze wedstrijd is bepalend voor de leden om in de prijzen te vallen.

Wij hebben gestreden met 10 deelnemers en het was weer een zooitje ongeregeld, maar dat kan je verwachten van een aantal geestelijk gestoorden, verknipte engerds, abnormale freaks en een enkele “normale” deelnemer bij elkaar.

Nieuwsinfo:
AsbakkenJan, had weer ruzie met zijn overbuurman, want hij probeerde tijdens het uitwerpen de caravan te raken, maar kwam niet verder dan een stevige boomtak.

Adrie had een rare manier van het aanbinden van zijn hoofdlijn aan zijn hengel uitgevonden.
Zijn hoofdlijn zat vast onder het toprubber en niet aan twee kikkertjes, waar je normaal het overgebleven draad aan opwind.

Hij vond het gek, dat een sterke zeelt er met zijn hoofdlijn en toprubbertje vandoor ging.

Andre schoot onderuit met zijn stoel en belandde languit in het gras.
Volgens ingewijden had hij net zijn appeltaart onder de stoel liggen, want toen hij deze uit ging delen, hoefde hij de taart niet meer in parten te snijden, want hij leek wel in stukken geschoten met een dubbelloops jachtgeweer.

Volgens dezelfde ingewijden bleek de appeltaart gewoon retourgebak, zonder slagroom trouwens en het leek inderdaad of de taart van vierhoog was gevallen.
Andre zal hem wel uit de container gehengeld hebben, want zelfs de fabrikant kon er niets meer mee.

Joop zat zo gruwelijk te vangen, dat hij zelfs geen tijd over had voor een bak koffie en wat te eten.
Met een volkomen verwilderde blik zat hij de ene na de andere vis uit het nat te harken en was zo gedesoriënteerd, dat Peter G. zijn vissen moest scheppen.

50 cm zeelt voor JoopPeter G. wist zich nog in het begin staande te houden, want ook hij ving elke minuut een visje, maar naarmate de dag voortschreed, zag hij zijn vangsten teruglopen.
Anderen zagen geen enkele beweging bij hun dobbers of hengeltoppen en schreeuwden naar de vangende leden dat het torrenpikkers waren.

Met bloeddoorlopen ogen en tandenknarsend van ellende kwamen ze over de heining kijken, hoe de andere vangende leden wel zo goed aan het vangen waren.

Zelfs omwonenden uit de buurt en de campingbewoners kwamen naar de wedstrijd kijken en sommigen hadden al hun fototoestellen in de aanslag omdat ze elk moment een knoert van een vechtpartij verwachtten.

Maar de secretaris, de rustigheid zelve, keek alleen maar vermanend naar de leden en die dropen af naar hun natgeregende stoelen, aangezien de hemel open ging zodat de regen vrij naar beneden kon vallen.

Daar had niemand op gerekend, want geen van de leden had een paraplu bij zich.
Eigenlijk viel daarmee het laatste visuurtje in het water, omdat de druppels wel heel erg groot waren en een aantal leden al hun hengelgerei begonnen in te pakken.

De laatst gevangen vissen werden nog opgetekend en sommigen namen niets eens de moeite om hun vangstregistratieformulier in te leveren, want zonder een enkele vangst van een vis, viel er niks te schrijven ook.De secretaris heeft de uitslagen geteld, gesorteerd, berekend, geordend en uitgezocht en weet in zijn eentje welke leden er gewonnen hebben.
Wie krijgt straks de eerste, tweede en derde prijs en mag een beker in ontvangst nemen, die door de penningmeester zijn gesponsord?
Jawel, hij heeft hem even uit zijn broek laten hangen.

De voorzitter en de secretaris zijn in onderhandeling met Adrie om een gezellig avondje in de kantine van de camping te organiseren.
Daar krijgen jullie z.s.m. bericht van en we hopen dat we dan deze geslaagde vissessie 2014 van het Hengeltuig kunnen afsluiten met een stevige borrel en een hapje.


 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator