Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Bellyboot vissen|| Nieuwe bellyboot avonturen met een oude vismaat op een rivier.
 

    
 
Nieuwe bellyboot avonturen met een oude vismaat op een rivier.


Vandaag ga ik met een nieuwe vismaat verticalen en dropshotten op een rivier.
Ruud van Leeuwen ken ik al sinds de jaren 80, toen hij en ik lid waren van de Castingclub s Gravenhage, toen Ab van Ooijen nog voorzitter was.

We hebben gezamenlijk vele wedstrijden gevist met alle leden van de Castingclub, maar ook een Belgische club, onder leiding van Guido Vink en later zijn we nog naar het Veerse Meer wezen vliegvissen met een vast koppel vissers, waaronder mijn neef Leo van de Brand en ook de te vroeg overleden Aat Arpeau.Toevallig kwam ik Ruud tegen op Facebook, waar ik mij sinds enkele maanden bij aangesloten heb.
Van het een komt het ander en na het uitwisselen van gegevens van elkaar en van de voorbijgegane jaren, merkten we op, dat we beiden nog steeds de passie van het vissen in ons bloed hebben.

Ruud heeft ook een tijdje terug een bellyboot aangeschaft, die van mij ligt al een tweetal jaren in de schuur te verstoffen, en we kwamen op het idee om eens samen te gaan vissen vanuit de bellyboot op een rivier of plas.
Ruud gaat soms alleen en dat is het toch niet helemaal, want bij een mooie vangst van een roofvis, wil je deze ook graag op de foto en zeker als het een kneiter is.Als je samen vist op roofvis, kun je stekken delen, van elkaar leren en met zijn tween verticalen of dropshotten en is een stuk gezelliger dan in je eentje.

Ik moest even de spullen bij elkaar zoeken in de schuur, want die lagen overal en nergens en zelfs in mijn auto kwam ik nog materiaal van de bellyboot tegen.
Het plezier groeide al in mijn binnenste en de voorpret om te gaan vissen is een onmiskenbaar onderdeel.

Angstvallig hield ik een paar dagen het weer in de gaten, want de huidige ijzel, sneeuwbuien en onweersbuien mochten van mij snel de grens over gaan en belangstellend keek ik naar de windsnelheden die op de afgesproken dag zou waaien.De wind zou Beaufort 3 tot 4 bedragen en uit het NO komen en de buitentemperatuur tussen de -1 en 4 graden, maar het zou droog blijven met 30% zon.
De wind was vandaag een spelbreker, want de reuzel stond in mijn naad van het flipperen tegen de wind in en zeker als er windvlagen van meer dan Beaufort 4 ons als een klompje met een zeiltje de plas opjoegen.
Ik kreeg slechts een enkele aanbeet op de Turkse spiering en die miste ik volkomen, maar ik was mij meer aan het concentreren om de richting van de bellyboot te corrigeren, dan dat ik aan het dropshotten toe kwam.

Misschien ben ik wel te oud voor deze bijzondere vorm van vissen ( word straks 67 jaar), want nu ik dit verhaal zit te typen, voel ik overal spierpijnen opkomen.
Mijn enkels, kuiten, knien en zelfs mijn nikspack beginnen zeer te doen en dat alleen van het flipperen.
Morgenochtend mag Els mij uit het bed rollen, want ik heb zon vermoeden, dat ik er op eigen kracht niet uit kan komen.De watertemperatuur bleek slechts 4 tot 5 graden, dus dat was even doorzetten en toen de tenen bevriezingsverschijnselen aankondigden ( na 4 uur) zijn we maar gestopt met die ellende.
Een volgende keer wil ik graag wat minder wind en de temperatuur van het water mag ook wat hoger zijn.

Jammer dat er een zandzuiger lag te stampen en het water troebel maakte, maar..we hebben samen een leuke dag gehad, al moet ik van deze dag een week fysiek herstellen. Hahaha.


 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator