Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Meerval specials|| Meervalsessies 1, 2 en 3. Slechts een meerval van 125 cm.
 

    
 
Meervalsessies 1, 2 en 3. Slechts een meerval van 125 cm.


Sessie 1
Deze middag en avond trokken Marco en ik er op uit om een of meerdere meervallen te verrassen en na een aanbeet de boot in te trekken.
We hebben alles geprobeerd, maar na geen enkele krabbeltje of een wegtrekkertje bleven onze handen schoon van meervalslijm.
Wij konden deze sessie geen enkele meerval aan de haak krijgen.Hieronder een van de foto’s van een gevangen meerval van 75 cm door Arnold (2014), die toen even wilde poseren voor een kiekje.
Goed, het is niet de duidelijkste foto van het jaar, maar dat krijg je als je vismaat een foto met een glibberende camera van je moet nemen (Nick) met nog een partij meervalslijm aan zijn handen.Wij namen rond 01.00 uur de kuierlatten, want het leek er verdacht veel op, dat de meervallen hun eetmomenten hadden volbracht en ons voor Jan met de korte l*l lieten zitten.

Sessie 2
Hetzelfde verhaal als sessie 1, geen enkele aanbeet, maar ditmaal waaiden we bijna van het water.
De harde wind ging dwars door je heen en toen de zon achter de horizon was verdwenen, waanden we ons op de besneeuwde toendra’s van Rusland.We hebben de sessie ook verkort naar 21.00 uur i.p.v. 23.30 uur, want Marco en ik waren helemaal verkleumd van de kou.

Op de terugweg hebben we de verwarming van de auto op vol vermogen gezet, want met een buitentemperatuur van slechts 6 graden en een keiharde wind hadden we het gevoel net een ijsvis sessie op een van de bevroren meren in Zweden achter de rug te hebben.Sessie 3
De watertemperatuur was slechts een graad gestegen (12.8 graden) vergeleken de vorige sessie en de wind was wel fris, maar een stuk minder hard.
Marco en ik kregen allebei een prachtige wegloper, maar na het aanslaan mochten we slechts met de hengels lucht verplaatsen.Na een tweede aanbeet, die ook niet met een vangst werd gehonoreerd, kreeg ik een plotselinge wegtrekker.
Niet een psychische of een fysieke wegtrekker, maar een heuse aanbeet van een glibber.

Na een knallende en buitensporig durende dril, kwam hij in het schijnsel van onze hoofdlampen terecht en werd hij door de behulpzame Marco de boot ingetrokken.
We leken net een stel opgewonden pubers toen we zijn dikke buik en een schijnbaar eindeloos lijkende lengte uit het water zagen komen.Eindelijk weer een mooie dikke gigant in de boot en het meetlint gaf 125 cm aan en de euforie bij ons beiden was groot.
De twee vorige sessies waren we op slag vergeten, de ontberingen, de kou en het eindeloos wachten op een aanbeet, want eindelijk hadden we weer een kneiter van een snorremans in handen.

De foto’s werden in allerijl gemaakt en langzaam gleed de prachtige meerval in het nat toen we hem weer aan zijn element toevertrouwden.Dat gaf de burger moed en vertrouwen voor een volgende meervalsessie, want binnenkort gaan we weer een sessie doen en is het afwachten of we weer een mooie gladjanus in de boot kunnen krijgen.Ik hou jullie op de hoogte.

 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator