Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Meerval specials|| Meerval en karpervissen aan de Ebro in Spanje 2010 - 2015
 

    
 
Meerval en karpervissen aan de Ebro in Spanje 2010 - 2015


Sinds 2010 ga ik naar de Ebro in Spanje om te vissen op meerval en karper en dat is mij zo goed bevallen, dat ik daar al acht (8) keer op rij ben geweest en in sommige jaren zelfs twee keer per jaar (2011 en 2013)
Ik heb voor deze visserij speciale meervalhengels en meervalmolens aangeschaft, want om deze sterke vissen op de kant te krijgen, heb je niet alleen lichaamskracht, maar ook zwaar materiaal nodig.Aan de overkant van de rivier de Ebro, vanaf Caspe gezien, bereik je via een lange brug een kleine urbanisatie, Playas de Chacon genaamd.

In een van de aanwezige vrijstaande huizen zijn Rinus en Roxanne Houtkooper een Bed & Breakfast begonnen (www.ebrowhoppers.nl) en na verloop van tijd verhuurde Rinus en Roxanne ook het gedeelte van hun accommodatie aan klanten die speciaal naar de Ebro waren gekomen om op de daar aanwezige vissoorten te vissen.

Niet alleen wisten zij de rondtrekkende vogelaars, backpackers en natuurminnende mensen uit het buitenland aan te trekken, maar ook de sportvissers die graag de meerval, karper en snoekbaars aan hun haken wilde hebben.

Rinus, die bekend is met het vissen op de Ebro en menig plekje aan deze rivier op zijn duimpje kent, ontpopte zich als een bedreven gids en via via kwam ik achter zijn adres.Ik viste al jaren op de meerval in Nederland, maar mijn stille wens was om een gigantische meerval van minstens twee (2) meter te mogen drillen en aangezien de meerval net in Nederland in opkomst was en er nog geen giganten van of over de twee meter waren gevangen, moest ik uitwijken naar een rivier waar de kans aanwezig was om deze kneiters aan de haak te krijgen.Mijn allereerste meerval die ik ving in Spanje kwam uit de Ebro en dat was gelijk een meerval van 2.10 mtr.

Die adembenemende ervaring vergeet ik nooit meer al word ik honderd jaar, want ik heb nog nooit zoiets sterks aan een hengel en haak gehad, een vis met een schier oneindig uithoudingsvermogen en enorme energieke uitstraling, die je werkelijk uit je schoenen trekt aan de waterkant door zijn massieve gewicht en vechtlust.Ook mijn zwaarste schubkarper uit de Ebro woog 50 pond (25 kilo) en ook deze vangst zal mij altijd bij blijven door zijn brute kracht en strijdbaarheid.
Die zwom na de aanbeet dwars door alle uitstaande lijnen heen en slechts met grote moeite kon ik hem in bedwang houden om hem later te kunnen scheppen.

De grootste meerval die ik tot nu toe aan de haak heb gehad was 2.20 mtr lang en dat is al een flinke kneiter, waar ik jaren op kan teren.
Het zal moeilijk zijn om dit te evenaren of te verbeteren.

De onderstaande compilaties verwijzen naar de verhalen op mijn site. Veel van deze verhalen bestaan uit meerdere delen en staan bol van tips en trucks, prachtige, adembenemende momenten, maar ook soms over de teleurstellingen bij aankomst en tijdens het vissen op de meerval en karper in moeilijke omstandigheden.

De onvoorspelbare weersomstandigheden kunnen een spelbreker tijdens het vissen op deze vissoorten zijn, maar ook de stand van het water van de Ebro.

Bijzonder lage stand van de Ebro

Van zware regenval en overstromingen waardoor vele stukken bomen, takken en struiken in de kolkende rivier werden meegenomen tot de absolute laagste stand van het water in de Ebro, zelfs tot 15 meter lager, waardoor de buitenboordmotoren op de visbootjes in de modder hun werk moesten doen en de koeling van de motoren verstopt raakten.

Helaas kun je dat, als je maanden van te voren boekt, niet overzien en is het maar afwachten welke weersomstandigheden je daar aantreft.
Helaas heb ik dat allemaal mee mogen maken in de loop der jaren dat ik naar de Ebro ben geweest, maar mijn voorpret en plezier tijdens het vissen heeft daar nooit onder geleden.

September 2010

Juni en oktober 2011

Juni 2012

Maart en Juni 2013Sep/okt 2014Oktober 2015


 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator