Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Meerval specials|| 3e sessie op de meerval in de avonduren 3st
 

    
 
3e sessie op de meerval in de avonduren 3st


Drie maal is scheepsrecht, zegt een oude spreuk en het wordt vanavond tijd dat we nu eens een flinke snorremans van minstens een meter gaan haken in deze derde sessie op meerval.
We proberen in ieder geval nog voor het einde van de gesloten tijd op roofvis, een brute meerval van over een meter aan de haak te krijgen, en de spanning en de jacht op groot wild houdt ons op de been.

Wij spinnen het web, maar het ligt aan de meerval of hij er in wil gaan hangen.Het zijn bijna vertwijfelde pogingen van Marco en mijzelf, want deze lepe vissoort is niet snel te verleiden om een smakelijke hap te nuttigen of hij moet er met zijn snufferd in vallen en geen ongeregeldheden zien.
Vanavond zou Ruud ook van de partij zijn, want die smulde al van de vangsten van gisteren, die razendsnel door Marco waren doorgeseind via Whatsapp.

Ruud kon vanavond helaas niet van de partij zijn, evenals Mike die ziek op bed ligt, maar we hebben ze echt niet gemist.
Hahaha.In het begin van de avond begon het te betrekken en er viel wat regen, maar dat zette gelukkig niet echt door.
De zwakke wind kwam nog steeds uit het oosten en de avond koelde heel langzaam af.
Marco kreeg nadat de duisternis was ingevallen vrij snel drie aanbeten achter elkaar.

Er zaten er nog geen tien minuten tussen de aanbeten.
De eerste meerval kreeg hij op de kant, maar de andere twee, waaronder een meerval van minstens 70 of 80 cm, gezien het kabaal aan de oppervlakte van het water, verspeelde hij jammer genoeg door een loslater.Ik kreeg plotseling een wegloper en ik sloeg zo snel en hard aan, dat het kleinood uit het water en door de lucht vloog als een gelanceerde raket.
Dobber kapot en de boel in de war en wij moesten bukken om de meerval als projectiel te ontwijken.
Tja, wist ik veel dat zo’n ukkie van een paar ons zwaar het aas had genomen, want daar rekende ik eigenlijk niet op, met die eerder genoemde metervis in mijn achterhoofd.

Het liep tegen 00.00 uur aan en we besloten op te ruimen om naar huis te gaan, toen ik ineens een wegloper kreeg.
De dobber schoot plotseling versneld naar links.
Gelukkig zag Marco tijdens de opruimwerkzaamheden dat mijn dobber begon te bewegen en ik gelijk daarop kon reageren.Op amper een meter water en vlak langs de kant vond een meerval het voedsel en je ziet maar, dat het aas zo rap en vlug wordt gepakt en genuttigd, dat je nauwelijks accuraat kunt reageren op de aanbeet.
Een meerval van ca. 70 cm vocht om zijn vrijheid te verkrijgen, maar moest na een paar minuten het onderspit delven.

We hebben gemerkt dat de tijden van voedselopname van deze vissoort in slechts korte perioden plaatsvind en je alert er op moet reageren.
Voorlopig hadden we deze avond drie meervallen op de kant gebracht en dat hadden er meer kunnen zijn als we de missers ook binnen hadden gehaald.
 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator