Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Roofvisverhalen|| Niet elke dropshotsessie in de avond is een geslaagde vissessie 39st
 

    
 
Niet elke dropshotsessie in de avond is een geslaagde vissessie 39st


Vorige week woensdagavond vingen Ruud, Edwin en ik nog een partij knappe rakkers (47 st) op Het IJ tussen de felle regenbuien en vele windstoten door.
Als we met open monden naar de vangsten hadden gekeken, dan waren we verzopen door de zware regenbuien, want die hoeveelheid regen was nooit weg te slikken.

Vanavond zitten we weer met zijn drieën op Het IJ en we proberen dit aantal te evenaren ondanks de veranderde weersomstandigheden, maar of dat ons zal lukken is maar de vraag.Van ons mag de regen wegblijven omdat ik dan hopelijk een serie foto’s kan maken van de vangsten die ons vanavond misschien ten deel vallen.

Wij dropshotten vanavond met rubber en met een speciaal shadje, die we alle drie aan de dropshothaken van onze hengels hebben bevestigd.
Daar hadden we de vorige sessie zoveel aanbeten op gehad, dat er weinig van de shadjes is overgebleven, tot flarden waren gekauwd en bijna tot pulp zijn vermalen.
Maar gelukkig hebben we nog een aantal van deze shadjes op voorraad.

www.sparta.nl/winkels/van-der-schaft-tweewielers-uithoorn-3212930

We hopen in ieder geval dat ze vanavond met dezelfde passie worden aangevallen, want nog niet eerder heb ik een shadje als zo’n geliefd vreetobject gezien door de schavuiten van Het IJ of het moet de ITT shad van Rozemeijer zijn.

Bij Ruud en Ed waren de oogjes van het shadje al door scherpe tanden er uit gewipt en moesten blindelings hun werk verrichten, maar die van mij bleef nog steeds het zicht in beide oogjes behouden, maar dat kan na deze sessie natuurlijk volkomen veranderen.De beschadigingen die al toegebracht zijn door de vorige sessie had geen enkele vis kunnen overleven, maar toch blijven deze shadjes hun vangkracht behouden en doen nog steeds hun best om vissen te vangen.

Van de week weer last van jicht in mijn rechtervoet gehad en mijn bloed was zo zuur, dat de schilfers van de toiletpot afsprongen van de zure zeik.
Ik kon er nauwelijks op lopen, maar Diclofenac doet wonderen en ben ondanks de pijn toch gaan vissen.
Je weet trouwens hoe ze in België aambeien noemen, juist …….kruisbessen.Het is al vroeg donker als we om 18.30 uur van de loods waar de boot staat wegrijden en Edwin op gaan halen bij een parkeerterrein, waar hij zijn auto parkeert.

De dropshothengels staan al in de aanslag als we de stekken naderen, want die waren nog opgetuigd van de vorige keer en na het losmaken van het shadje van het verkasoogje aan de hengel, dook de shad uitdagend de diepte van Het IJ in.
De aanbeten lieten niet lang op zich wachten en de eerste rakkers werd al in de boot gehesen.
Ongewoon harde aanbeten teisterden onze polsen, want de snoekbaarzen waren weer gretig en begerig, happig en belust.Het is toch bijzonder dat ze zo smachtend naar de shads uithalen en er op klappen met een ware doodsverachting en geen enkel gevaar zien.
Mijn Killer Whale© Handmade Rod dropshothengel, ’t IJtje, krijgt het zwaar te verduren bij sommige snoekbaarzen, maar niet zo, dat ik twijfel aan de duurzaamheid en kwaliteit, maar soms buigt de hengel zo prachtig en excellent krom dat ik wel eens denk dat de kromming permanent zal blijven.
Hahaha.

Flauwe kul natuurlijk, want daar zijn deze hengels speciaal op afgebouwd en voorzien van de beste materialen die elke toets van kritiek kunnen weerstaan.De stroming is aanmerkelijk minder dan de vorige keer en de wind, kracht 1 tot 2 komt uit het zuidwesten.
Langzaam maar zeker koelt het af naar een graad of 7 en het blijft vanavond zo droog als de inhoud van de testikels van een honderdjarige.

Vanavond vielen we echt wel weer in de prijzen, aangezien na een rustig begin een eindstand behaalden van 39 snoekbaarzen.
In 4 ½ uur mochten we dit aantal in de boot brengen, maar dat aantal had zeker tot ruim 50 stuks overschreden als we alle gemiste en loslatende rovers ook binnen hadden gebracht. 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator