Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Roofvisverhalen|| Wij vieren het Sinterklaasfeest vanavond in de Marcraft. 26 st
 

    
 
Wij vieren het Sinterklaasfeest vanavond in de Marcraft. 26 st


Oorspronkelijk had ik vandaag met Gertjan en Rob in de Killer Whale gezeten, maar het lot besliste anders door pech in de vroege ochtenduren.
De afspraak was dat ik om 07.15 uur bij de loods zou zijn, zodat ik met Gertjan Rob van huis op zou halen om een dagje te dropshotten op Het IJ.
Tot zover ging alles goed tot het moment dat de trailer met boot van de kogel van de trekhaak schoot en er een bos kleurige draden als een bos spaghetti op de grond was te zien.Paniek in de tent.
De trailer met de Killer Whale was niet goed op de kogel bevestigd en de dropshotdag, die nog niet eens begonnen was, was al bij voorbaat gecanceld.

Tja, wat nu, een schema van de bedrading was niet voorhanden, dus werd de trailer naar de plek in de loods geduwd, Rob afgebeld, en Gertjan en ik gingen maar huiswaarts om de warme batterij van onze partner op te zoeken.Einde verhaal?, nee, want een paar uur later belde Marco op, die had waarschijnlijk al het slechte nieuws gehoord, of ik nog de avonduren met hem een poging wilde wagen om een paar snoekbaarzen te verschalken.

Aangezien ik mij eigenlijk in mijn lot had geschikt en deze dag als een verloren visdag had beschouwd, en aan het klussen was geslagen bij mij in de tuin, wilde ik toch deze dag afsluiten om met Marco in de avonduren te gaan dropshotten.
Ook ditmaal was de tijd rond zeven uur, alleen niet in de ochtend maar in de avonduren.Vanavond komt een zwakke wind, Beaufort 1 - 2, uit het westen en het zou 2 tot 4 graden gaan vriezen, dus een ideale avond om de roofvissen achter de broek te zitten.
De aasvissen laten we thuis, want we gaan dropshotten met rubberen shads in het donker, shads met een ideale kleurschakering die direct door de rovers op zullen vallen.

Voor de grap heb ik een zeer korte Killer Whale gekregen van Gertjan (120 cm) met een geschreven tekst op het onderste deel van de hengel, namelijk “Kan nie aanslaan”, een zin die met regelmaat uit mijn mond komt als we met zijn drieën in de boot langs de kanten of remmingen dropshotten.Omdat ik altijd in het midden van de boot zit, kun je met een dropshothengel met een normale lengte van 190 tot 210 cm niet uit de voeten als je vlak langs de remmingen aan het vissen bent en moet je rare toeren maken om een aanbeet te verzilveren.

Om van mijn gezeik af te zijn is mij deze “origineel” gebouwde dropshothengel geschonken, die ik deze avond direct heb ingezet.Ondanks dat een gedeelte van de hengel slechts 40 cm over de rand van de boot uitsteekt waren de eerste drie snoekbaarzen van de avond voor mij en kleunden direct op deze korte hengel.
Met verve kon ik met deze stoere hengel de gevechten met succes pareren en er zat een mooie zestiger bij.
Bedankt Gertjan!

Vanavond kregen we 26 ruige rakkers in de boot en een paar baarzen.
Vele plekken waren echt visloos zonder tekenen van leven en op sommige plekken lag wel vis, maar daar lagen geen gretige geweldenaren tussen.Tot we op een plek terecht kwamen waar we alle schavuiten van de bodem hebben geplukt en we af en toe tot ons groot genoegen een duo aanbeet kregen.
Je kunt ons geen groter plezier doen, dat je allebei op hetzelfde ogenblik een aanbeet krijgt van een paar vinnige vissen.
En dat waren ze, stuk voor stuk, narrig als een bejaarde die per ongeluk in zijn broek heeft gezeken, en merkt dat hij zich niet kan verschonen omdat alle schone onderbroeken al in de wasmand liggen.Langzaam maar zeker werd het kouder en het rijp tekende zich overal op af en de boot veranderde van kleur in ijzig wit met ons als levende sneeuwpoppen.
Maar het was te doen, mede omdat de wind vrijwel nihil was en het water bijna spiegelglad was op een enkele rimpeling na.

Op zondag en zeker in de avond heb je gelukkig weinig vrachtvervoer op het water, dat overigens slecht 3.7 graden was.

 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator