Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Roofvisverhalen|| Zeer mistige dag op het IJ, waar bekeuringen werden uitgedeeld.
 

    
 
Zeer mistige dag op het IJ, waar bekeuringen werden uitgedeeld.


Marco en ik kwamen rond 12.00 uur bij de trailerhelling aan en we wisten niet wat we zagen.
Een dikke deken mist lag over het water en het zag er niet naar uit, dat die snel zou verdwijnen.
Toch zouden de mistbanken door een mager zonnetje verdwijnen, volgens de weersvoorspellingen, maar naarmate de uren verstreken waren we daar niet zo zeker van.Toch zijn we het IJ opgevaren en hebben in de mistflarden een paar snoekbaarzen mogen haken, maar toch zit je niet lekker te dropshotten, ondanks dat we ver van de vaarroute bleven.
In de verte zagen we een aantal visbootjes met roofvissers, die net als wij, lijp genoeg waren om te gaan vissen op roofvis in de dikke mist.

Ook zij bleven aan de veilige kant vissen, aangezien je pas op het laatste ogenblik een vrachtschip kunt waarnemen als die in de mist opduikt.Bij de rovers bleven de felle aanbeten uit en frummelden een beetje aan de bliekjes.
Of je de aasvisjes nu onbeweeglijk aan de dropshotlijn liet hangen of een heel klein beetje bewoog, de aanbeten waren flauw en werkte vele missers in de hand.

Soms bleven de gehaakte rakkers hangen tot het wateroppervlak, maar schoten toch nog van de haak af, terwijl het bliekje nog onbeschadigd aan het haakje hing.Na twee uur dropshotten waren we het eigenlijk zat en begonnen we de boel in te pakken om van het water af te gaan.
Toen we naar de helling voeren zagen we nog enkele bekende vissers, waaronder ook Daan Verbruggen met een tweetal medevissers in zijn boot.

Aan de overkant in de mist verborgen lag een schip van Rijkswaterstaat, die nog geen kwartier later aan drie bootjes een bekeuring uitdeelden, waaronder ook Daan een prent mocht ontvangen, terwijl wij aan het traileren waren.
We waren er dus net op tijd van af.
Het is een kort verhaaltje geworden, maar wat wil je als je maar twee uur aan het dropshotten bent geweest en de vis moest zoeken. 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator