Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Andere visverhalen|| De Blackfish 560 van Orka
 

    
 
De Blackfish 560 van Orka


Was de Killer Whale 535 van Orka voor Gertjan Bergacker niet groot genoeg of voldeed de visboot niet aan alle eisen waar een roofvisboot aan moet voldoen?
Integendeel, jarenlang bleek de Killer Whale een zeer betrouwbare partner op het water en er zijn menige vangsten van duizenden snoekbaarzen in weer en wind mee gemoeid.

Deze grotere versie Killer Whale 535, voorheen de Killer Whale 475, is nu enkele jaren op de markt en deze succesvolle polyester roofvisboot onderscheidt zich door degelijkheid, kwaliteit en is vooral praktisch in gebruik.
Nu is de Killer Whale 535 visboot van de hand gedaan aan een bekende roofvisser van ons (Mark uit Zaandam), die onmiddellijk aan de bel trok toen hij hoorde dat de compleet uitgeruste Killer Whale verkocht of ingeruild zou worden.

Mark, de nieuwe eigenaar van de boot zit in het midden

Gertjan en Rob de Groot, die ook tot de kneitebijters groep behoren, hebben gezamenlijk besloten om over te gaan tot de aankoop van een nieuwe Orka boot, namelijk de Blackfish 560.

Deze boot is niet alleen voor zoetwater maar ook geschikt voor de kustvisserij met zijn C-certificaat en vervaardigd met geschuimde compartimenten en de ingebouwde RVS brandstoftank van 85 liter in de dubbele bodem is standaard.Inmiddels is de boot net uit de mal voor verdere afwerking bij Orka boten, Kees Mostert in Hoek van Holland, volgens de richtlijnen van Gertjan en Rob die de indeling van de visboot zelf hebben ontworpen.
Straks gaat de Blackfish 560 naar Zaanhaven in Zaandam voor de inbouw van de elektrische zaken voor de visboot.

Marco Webbers zorgt voor de slijtvaste vloerbedekking in de visboot en menige visboot heeft hij al perfect van vloerbedekking voorzien.De buitenboordmotor wordt een Mercury 115 pk en zal de Blackfish 560 naar ca. 70 km per uur brengen.
Op zeker komen er Lithium accu ’s in de roofvisboot, echter de merken elektromotoren en dieptemeters worden nog door de mannen onderzocht.
Wordt vervolgd.


 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator