Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Roofvisverhalen|| De Blackfish 560 van Orka. Vervolg
 

    
 
De Blackfish 560 van Orka. Vervolg


Slechts 25 cm langer is de Blackfish 560 van Orka, vergeleken met de Killer Whale 535 en zelfs nog iets breder (15 cm), maar ook de gangborden zijn een stuk hoger.
Gertjan Bergacker en Rob de Groot kunnen niet wachten tot de boot is afgebouwd bij Zaanhaven aan de Zuiddijk in Zaandam, want niet alleen het pakket Lithium accu’s van Victron worden daar aangesloten via een ingewikkeld schema, maar ook de 80 ponds/24 volt back- en fronttrollers vanMinn Kota Riptide, de 115 pk buitenboordmotor van het merk Mercury en de twee enorme fishfinders, de Raymarine Axiom met hun 12 inch schermen plus een dasboardscherm van 9 inch van hetzelfde merk op de stuurconsole.
Er zijn vier zitplaatsen en zes plekken om de stoelen te plaatsen in de Blackfish 560 aangebracht en elke stoel in drie kleuren uitgevoerd.

De vloerbedekking is al door Marco Webbers aangebracht toen de polyester visboot uit de mal en nog bij Kees Mostert in Hoek van Holland voor verdere afwerking in de loods stond.


Inmiddels is de boot door Kees voldoende afgewerkt op een paar details na en de onlangs aangeschafte trailer van VanClaes hoefde (nog) niet aangepast te worden aan de Blackfish 560, maar er zal straks ongetwijfeld een aanpassing aan de wielassen moeten komen als de buitenboordmotor, de 85 liter benzinetank en de accu’s zijn ingebouwd, om de kogeldruk te regelen.

Vorige week hebben Gertjan en Rob de boot naar Jaap van Zaanhaven in Zaandam gereden voor de inbouw van de elektrische zaken, zodra de bestelling bij hem binnen is gekomen.Die twee vismaten hebben gekozen voor extra opbergruimten in de kuip voor natte en droge zaken, naast de flinke ruimte om de dropshot en verticaalhengels in op te bergen, maar ook de vele shaddozen krijgen een ruime plek toebedeeld.

Het voordek is ook een stuk langer geworden, er is een lade voor een koelruimte ontworpen (slechts 2 graden) met een inhoud van 30 liter voor pakjes bevroren doodaas en de Blackfish 560 is met een uitgekiende stuurconsole uitgerust.
Gerben Mul ontwerpt het logo voor de zijkanten van de visboot en de firma Roosenboom in Aalsmeer zorgt voor het maken en aanbrengen van de bestickering op de Blackfish.Van Gertjan en Rob mag de boot al klaar zijn, maar ook ik kan niet wachten op de eerste snoekbaarssessie die vermoedelijk pas eind augustus van dit jaar kan plaatsvinden.

Van veel vissen zal het waarschijnlijk nog niet komen, aangezien een nieuwe visboot met nieuw aangeschafte apparatuur enige afregelingen en instellen behoeft.De voorlopige lijst met sponsors zijn:
Orka boten
Zaanhaven
Top-Systems (Victron)
Doodaaskopen.nl
Firma Roosenboom
Killer Whale Rods

De bedoeling is dat Gertjan en Rob de sponsors op 1 oktober a.s. in Almere tijdens de Snoekstudiegroep dag een officiële presentatie wordt aangeboden.
Op deze dag zal ook Gertjan van Killer Whale Rods een hengel gaan bouwen om zijn inmiddels flinke schare fans tegemoet te komen. 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator