Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Roofvisverhalen|| Overzicht compilaties van de snoekbaarsvangsten in 2017
 

    
 
Overzicht compilaties van de snoekbaarsvangsten in 2017


In totaal zijn er in 2017 door ons 775 snoekbaarzen in 36 sessies gevangen, inclusief de 6 daagse snoekbaarssessie in Spanje.
Zelf mocht ik in 2017 in totaal 319 rovers in een aantal rivieren en plassen vangen.

Wij zijn in 2017 achttien keer (18 x) naar het IJ geweest om te dropshotten op de snoekbaars en daar hebben we in totaal 372 snoekbaarzen aan de haak gekregen en dat is bijna de helft van het aantal rovers wat we in 2017 gevangen hebben.
In januari hebben Rob, Gertjan en ik in twee sessies op het IJ, 65 en 66 rovers gevangen (22 en 28 januari) en je kunt wel stellen dat het een van de beste maanden is geweest om op het IJ te dropshotten.
Later in het jaar in de maand augustus hebben we op het IJ nog 106 schelmen aan de haak gehad in slechts drie vissessies en weer bleek het IJ de meeste roofvissen op te leveren.
De aantallen die we een paar jaar geleden op het IJ hebben gevangen konden we helaas niet meer evenaren ondanks de beste kwaliteit aasvisjes van Dennis Elings.

Het Noordzeekanaal was later in het jaar in november op zijn best en daar hebben we in twee sessies 75 rovers en in december in twee sessies 58 snoekbaarzen gevangen.
De Waal/Merwede viel in 2017 behoorlijk tegen aangezien we daar in negen (9) sessies 94 snoekbaarzen hebben gevangen en dat aantal is zeer weinig in verhouding met voorgaande jaren.
In de drietal avondsessies waren de aantallen 13, 28 en 40 stuks en we hadden daar iets meer van verwacht en zeker grotere struikrovers die we een paar jaar geleden hebben gevangen.
Die bleken dit jaar helaas niet aanwezig of hadden geen zin om de bek open te doen.
“Slechts” een aantal 80ers konden we haken.

Niet eerder heb ik zo weinig op het water gezeten en zo weinig gevangen als de jaren ervoor, maar dat komt gedeeltelijk door de verkoop van de visboot van Gertjan in de eerste helft van dit jaar waar ik wekelijks pleeg op te stappen en naderhand het wachten op de (af)bouw en vaarklaar maken van de nieuwe aangeschafte visboot (Orka) en ook omdat Marco minder is gaan vissen en dan ben je als opstapper natuurlijk wel van afhankelijk.

In Spanje in mei bij de ebrowhoppers in Playas de Chacon hebben we met zijn vieren, Gertjan, Rob, Marco en ik 130 snoekbaarzen en twee meervallen mogen haken.
Ook dit aantal snoekbaarzen is bij het totale aantal gevangen snoekbaarzen meegeteld.

Haringvliet, de Mooie Nel en het Gooimeer, die we alle drie slechts een keer hebben aangedaan, vielen de vangsten zwaar tegen.
Misschien hadden we deze wateren meerdere keren moeten bezoeken om een beter beeld van de vangsten te krijgen.

In totaal staan er nu 889 artikelen en verhalen op mijn site en daarvan gaan 536 verhalen over roofvissen.
Nog steeds zijn er een flink aantal mensen die mijn site regelmatig maandelijks bezoeken en sinds ik ook af en toe visverhalen op facebook plaats is het aantal lezers constant gebleven of iets toegenomen.

In de maand augustus 2017 werd mijn site 25.755 keer bekeken en gemiddeld wordt de site nog steeds 20.000 keer per maand opgezocht.
Dit cijfer is al jaren een constante factor en dat geeft mij extra energie om nog even door te gaan.
 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator