Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Roofvisverhalen|| Pientere rakkers versus uitgeslapen roofvissers 31 stuks
 

    
 
Pientere rakkers versus uitgeslapen roofvissers 31 stuks


De griepgolf in Nederland treft weer een hoop zwakkeren in onze samenleving en dan moet je lezen in de krant en horen op de TV dat de inentingen tegen de griep dit jaar niet heeft geholpen.
Een half jaar geleden toen de antigriepformule werd uitgedacht door verschillende griepstammen samen te voegen, bleek een tijdje later dat het bestaande griepvirus al was gemuteerd en zou de ontwikkelde griepprik dus van generlei waarde hebben.

een oude rakker

Toch maar gewoon massaal inenten, want daar is een hoop geld mee gemoeid (55 miljoen euro belastinggeld) en maar afwachten of het helpt, lijkt de gangbare procedure, terwijl in de loop van de afgelopen jaren er blijkbaar niets is blijven hangen van de zin en onzin over het inenten tegen welke soort griep dan ook.

Een hoop (ook oudere) mensen laten zich niet meer vaccineren tegen de griep, omdat er steeds meer weerstand is tegen het schijnbaar nutteloze geprik en de griepprik vaak niet helpt om een komende en uitgebroken griepvirus te bedwingen.
Toch blijven er velen in de griepprik geloven en worden in bejaardentehuizen vele ouderen geïnjecteerd en halen een grote groep mensen deze griepprik elk jaar trouw bij hun arts, terwijl geen enkele griepprik in Europa eerst uitgebreid wordt getest op zijn bruikbaarheid en veiligheid.De farmaceutische industrie heeft zich al vele jaren geleden juridisch ingedekt, dat zij nooit en te nimmer aansprakelijk kan worden gesteld als er onoverkomelijke bijwerkingen na het vaccineren wordt waargenomen.
Waarschijnlijk is de griepprik veilig genoeg om die niet eerst te testen, terwijl in heel Europa de mensen vrijwillig in rijen staan om deze in hun arm te laten spuiten.

Schijnbaar moeten nog steeds andersoortige hulpstoffen toegevoegd worden omdat anders de formule minder goed zou helpen.Vele van die ingrediënten zijn potentieel zeer gevaarlijk en worden verdacht van het veroorzaken van neurologische wanorde door het immuunsysteem van het geïnjecteerde lichaam te beïnvloeden.
De effectiviteit van het griepvaccin zou volgens velen onderzoekers overschat zijn en ook al niet zorgen voor een daling van een aantal complicaties zoals longontsteking en sterfte onder ouderen.

De verwarring rondom de griepprik was compleet toen het actualiteitenprogramma Zembla in 2010 met een uitzending kwam onder de veelzeggende titel “De overbodige griepprik”.
70% van de verpleegkundigen namen de griepvaccinatie niet meer.
De fabrikant moet blijkbaar werken met ontzettend veel gevaarlijke hulpstoffen om het vaccin te kunnen versterken.Het gaat om onder meer kwik, formaldehyde, aluminiumfosfaat, bepaalde dierlijk eiwitten en antibiotica en vele andere hulpstoffen en die zijn allemaal giftig.
Ook in de kleinste hoeveelheid zijn ze schadelijk voor het lichaam, er is dus geen minimale aanvaardbare dosis: iedere dosis is schadelijk!

Slabbetjes en matrassen uit China, die bewerkt zijn met kwik, mogen niet meer geïmporteerd worden. Maar met het griepvirus laten we ons wel met datzelfde gevaarlijke kwik injecteren, terwijl de overheid dit ook nog eens promoot.Zoek in de winterperiode zoveel mogelijk de zon op, want vitamine D kan je helpen om je weerstand tegen het griepvirus te verhogen.

Marco, Frido en ik zitten vandaag in de Marcraft en in het warme maar magere zonnetje voor de broodnodige vitamine D en tegelijkertijd op zoek naar grove snoekbaarzen.
Nu is een grove snoekbaars tegenwoordig al rond de 65 cm, want de spoeling om grote rovers te vangen wordt steeds dunner, zullen we maar zeggen.
Grotere snoekbaarzen moet je vandaag de dag blijkbaar op een andere manier vangen, door op een speciale manier te gaan vissen, namelijk via het Pelagic vissen.De kans dat je dan grote snoekbaars vangt is vele malen groter, maar dat wil niet zeggen dat je dan ook elke keer een flinkerd aan de haak krijgt als je op deze manier gaat vissen.

Vele sportvissers willen nu eenmaal graag hun visje vangen als ze het water op gaan en elke grotere roofvis dan de “geijkte” maat die ze normaal vangen, is gewoon een meevaller.
Het gaat toch om de sport om vis te vangen en dan maakt het niet zoveel uit hoe groot de uiteindelijke vangsten zullen zijn.
De een noemt het torrenbakken hijsen, de ander heeft daar weer een andere naam voor en sommigen gaan een bepaald water niet meer op omdat je bijna alleen maar kleine(re) rovers aan de haak krijgt.Maar het is juist de kick als je een tik op de top van je hengel krijgt en dan maakt het niet zoveel uit door welk formaat rover die dat heeft veroorzaakt.
Natuurlijk mag je dagdromen en hopen dat een knappe snoekbaars aan je haakje gaat hangen, want je zou liegen als je dat niet zou willen.

Maar het gros wil alleen maar hun visje vangen en zitten heerlijk van het weer of de tijdelijke vrijheid te genieten en ook dat is een groot goed.
Tenzij er commerciële belangen meespelen en er het liefst veel en ook grote rovers gevangen moeten worden want dat spreekt natuurlijk zakelijk veel beter aan.Maar de kunst is het vangen op zich en sommigen hebben zich daar als het ware in gespecialiseerd, maar vragen zich toch vertwijfelend af wat ze verkeerd doen als de vangsten achterwege blijven.
Dat ligt ook niet aan hun eigen kunnen, maar vaak zijn andere omstandigheden de oorsprong van het falen om roofvis in de boot te krijgen.

Vandaag vissen we af en toe met een extra bijhengel op half water, met een flinke shad, in de hoop een grotere snoekbaars of snoek als bijvangst te haken.
Het liefst vangen we natuurlijk met deze winstverdubbelaar een kneiter van een snoekbaars, maar die heb je jammer genoeg niet voor het uitzoeken.De grote rivieren zijn weer uit hun oevers getreden door het vele smeltwater uit andere landen om ons heen en er zit nog veel meer aan te komen, dus zijn we uitgeweken naar het Noordzeekanaal waar we ons visje proberen te vangen.

Jammer dat de mist een beetje lang bleef hangen tot een uur of half elf, maar toen het zonnetje vertwijfelde pogingen deed om de mist te verdrijven, klaarde het op en was het zicht een stuk beter.
Tussen de aanbeten zat soms meer dan een kwartier, maar als de een, een aanbeet kreeg volgde vaak een tweede of een derde aanbeet en moesten we weer wachten op de volgende bijtperiode.
De rovers lagen wijd verspreid en vaak bij elkaar in een kuil op een kluitje en hadden we die gevonden dan was je verzekerd van enkele aanbeten met hangers maar ook een paar missers.Tussen de 8 en 10 meter waren de meeste aanbeten te verwachten, want ondieper of dieper lag gewoon geen enkele schub.
Vandaag bleef de teller staan op 31 snoekbaarzen en een aantal baarzen.
Wij hebben genoten en zijn tevreden over het resultaat. 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator