Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Roofvisverhalen|| Dropshotten op de allergemeenste brompotten 13 stuks
 

    
 
Dropshotten op de allergemeenste brompotten 13 stuks


Elke roofvisser heeft er wel eens mee te maken gehad, blanken ofwel helemaal niks vangen en nada aan je beaasde haken.
Blanken, het toverwoord voor teleurgestelde vissers die schoorvoetend toegeven niets gevangen te hebben na een moeizame visdag.
Niet direct vanwege hun eventuele povere kennis van het vissen op roofvissen, want reken maar dat alles uit de kast is getrokken om de geplande visdag te laten slagen, maar gewoon omdat de rakkers geen zin hadden om hun vreetmolen open te doen.

Met dubbele (negatieve) gedachten wordt de boot aan het eind van de vissessie uit het water getrailerd en ondertussen staan de denkbeelden niet stil waar het mis is gegaan.Natuurlijk krijgen de rovers de schuld van deze mislukte visdag, want het kan gewoon niet aan de vissers liggen, aangezien er gewoon gevist werd als voorheen.

Toch had je deze bizarre visdag tot je voordeel kunnen maken door je techniek te veranderen en eens te gaan pennen met een dood aasvisje op de bodem van het water waar je vist.
Vaak kunnen de allergemeenste brompotten deze lekkernij niet laten liggen als ze voorbij foerageren en niets is mooier als de pen even trilt en schuin wegloopt de diepte in.De visdag is daarmee gered en teleurstellingen vermeden.
Eigenlijk zou je standaard een penhengel en een aantal bevroren aasvisjes in je boot moeten hebben, zodat je na een paar beetloze uren eens een poging kan wagen om toch nog een aantal rakkers te verleiden tot een aanbeet want daarmee valt of staat je visdag.

Het ligt er aan waar, op welke plas of rivier ik ga dropshotten, want dan pas ik mijn dropshothengels aan.
Ook is de diepte erg belangrijk waar ik ga dropshotten, omdat een lichte dropshothengel die weinig lood kan hebben, praktisch onbruikbaar wordt als je er meer dan 7 – 8 meter diep mee vist.Door de stroming, hoe gering dan ook, zit je veel schuiner te dropshotten aangezien je lichte dropshotloodje en het aasvisje meegenomen wordt door de stroming.

Voor je het weet staat er meer dan 12 meter hoofdlijn uit terwijl het soms maar 6 tot 8 meter diep is.
Dat vraagt een wat zwaardere dropshothengel, een die meer lood kan verdragen zonder dat de top van de hengel al te diep doorbuigt.

Als je altijd met dezelfde dropshothengel vist, dan mis je vaak de subtielste aanbeten, aanbeten die je met een lichtere uitvoering veel beter kan registreren en daarmee vangst verhogend kan zijn.Daarom zijn de Killer Whale Handmade Rods in diverse uitvoeringen ontworpen, juist voor die plassen en rivieren die telkens een andere dropshothengel verlangen.
Dus neem, als het even kan en je portemonnee het toelaat, twee verschillende dropshothengels mee als je gaat dropshotten.

Vandaag op dinsdag 30 januari was het buffelen met Marco op het Noordzeekanaal.
Het begon zo goed.
Weinig wind, een heerlijk zonnetje, maar in het begin nog geen enkele aanbeet op onze aasjes aan de dropshothaken.
We zagen de rakkers echt wel liggen op de beeldschermen van onze fishfinders, maar we kregen te maken met slechts een klein aantal duwtjes en tikjes van kleine baarsjes.Pas na een paar uur kregen we een aantal serieuze aanbeten, soms net in de bovenlip gehaakt en af en toe een beuk op de toppen van onze dropshothengels, zodat het aas diep was geslikt.
De Marcraft heeft heel wat kilometers water onder haar kiel laten stromen om ons een beetje tevreden te stellen met de opgedane vangsten.

We kwamen niet verder dan de vangsten van 13 snoekbaarzen en wat baarzen en daarmee was de kous af, terwijl Gertjan en Kees de zondag er voor 35 rovers mochten vangen op hetzelfde water. 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator