Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Witvisverhalen|| Uitslag 1e hengelsessie 14e april 2018 aan de Amstel Uithoorn
 

    
 
Uitslag 1e hengelsessie 14e april 2018 aan de Amstel Uithoorn


Je zag dat iedereen weer blij was dat we eindelijk de eerste sessie van de vijftien sessies van dit jaar konden vissen, want gelukkig is de gure herfst, maar ook een koude winter voorbij en komen er weer mooie dagen in het voorjaar voor met redelijke temperaturen.De Amstel bij Uithoorn is een geschikte plek om te witvissen, met kans op roofvissen of een karper.
Gelukkig kan iedereen met twee hengels naar keuze vissen met de kans op een aantal mooie vangsten, die genoteerd kunnen worden op het vangstregistratieformulier.En vandaag is het niet anders.
In totaal zijn er 29 brasems, bleien, voorn en een baars gevangen met een lengte van 1048 cm en dat is gemiddeld 36 cm per vis.

Peter had plek 2 getrokken en dat bleek de pechplek van de dag.
Tot 10.00 uur mocht hij geen enkele aanbeet krijgen met zijn vaste hengel met dobber, maar nadat hij zijn werphengel had opgetuigd en een stuk verder weg kon vissen, kreeg hij eindelijk een paar aanbeten te verwerken.

Peter begon al vanaf het begin met pech, omdat bij het optuigen van zijn vaste stok het verkeerde eindje van zijn hoofdlijntje had doorgebeten en waardoor zijn dobbertje op de grond bleef liggen.
Niet getreurd en een nieuw simmetje aangebracht, maar daar bleef hij bij het uitloden aan de bodem van de Amstel vastzitten en brak zijn hoofdlijn.

Toen hij rond 10.00 uur zijn werphengel had opgetuigd bleef hij met het inwerpen aan een dukdalf hangen. Krak en weg was zijn voerkorfje.
Dan maar een nieuwe geleend van een van zijn vismaten en bij de derde worp bleef hij weer aan de dukdalf vastzitten.Al met al bleef Peter goedgemutst en na drie keer verkeerd gooien, waardoor zijn voerkorf met voer bijna de overkant haalde of over de lijnen van een ander was gegooid, kreeg hij zijn eerste aanbeet.
Twee keer kwam Joop even bij hem kijken of hij Peter ter wille kon zijn, ik bedoel, om hem uit te lachen en bij het teruglopen naar zijn eigen plek bleek hij tot twee keer toe een mooie brasem aan zijn haakje te hebben hangen.Richard kreeg twee brasems op het droge aan beide hengels en ving even later de derde binnen vijf minuten.
Iedereen had meerdere vissen gevangen, maar Richard mocht de grootste brasem (47 cm) aan zijn haakje krijgen.

 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator