Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Witvisverhalen|| Uitslag 2e hengelsessie 28 april 2018 aan de Heinoomsvaart
 

    
 
Uitslag 2e hengelsessie 28 april 2018 aan de Heinoomsvaart


Het was een van de koudere dagen van april en het scheelde bijna 10 graden vergeleken met de vorige keer.
Een paraplu tegen de regen en/of wind was helaas ook nodig, anders waaide je uit je laatste verschoning en natte bovenkleding.

Hadden een paar van ons aan een paar sessies tussendoor aan de Kromme Mijdrecht een flink aantal brasems aan de haak mogen krijgen, dan zaten waarschijnlijk alle grote brasems op de verkeerde plek, want er bleek nauwelijks een beetje vis te vangen aan de Heinoomsvaart.De weersomslag kan een negatief effect hebben gehad op de vangsten of we kunnen gewoon niet vissen of de maden of wormen hadden geen zin om te kronkelen om vis aan te trekken.
Wel lekker kronkelen als ze aan de haak worden geprikt en het vermoeden bestaat dat als ze het water induiken de maden zich ineens recht strekken of ze een viagra pil hadden geslikt en stil en onopvallend tussen het slik op de bodem zijn gaan liggen om een berkentakje na te bootsen.Wij waren allen gemotiveerd genoeg en vol met innoverende gedachten om toch nog een paar vloermatten te haken, maar de vis en ook het aas werkte echt niet mee en dan kan je het schuffelen.
Bijna elk voertje was verrijkt met allerlei heerlijke ingrediënten, geur en lokstoffen en er werd zelfs levende have aan toegevoegd om de boel op de bodem van de Heinoomsvaart op te vrolijken en zo levendig mogelijk te houden.

55 cm

55 cm

Maar nee hoor, als de vis niet wilt bijten en apathisch naar dat lekkers kijkt en helemaal geen actie onderneemt om dat heerlijke weldadige voer te proeven vanwege hun culinaire hoogstandje , dan vang je geen of een enkele schub of slechts een juveniel die de regels van het vasten nog niet kent en toch stiekem als een stouterd van het aas proeft.

Wij zaten zelf met een lekbek en een natte onderkin van het overvloedig speekselvocht het voer te bereiden, want dat rook zo heerlijk dat het water je in de bek liep en je dat best tussen twee sneden brood wilde doen om het met grote happen naar binnen te werken en de vis haalde er zijn neus voor op.

Peter met een brasem van 57 cm

Toch bleken slechts een paar vissen een voorkeur te hebben voor een kleine boilie aan een hair, de kleinste maat boilie (6 tot 8 mm doorsnee) met of zonder een gedipt lokgeurtje, want ondanks dat de gestrekte maden een zeer mager succes waren, konden de kleurige ronde hapjes enkele vissen verleiden tot een woeste aanbeet die resulteerde in een “hanger”.

Leo met een zeelt van 48 cm

Peter was vandaag de geluksvogel met drie fraaie brasems van 57 cm en twee van 55 cm en Leo met een zeelt van 48 cm.
In totaal werden slechts 10 vissen gevangen met een lengte van 338 cm, waarvan Peter er 5 op zijn naam mocht zetten.
Kijk, zulke aantallen laten je op generlei wijze glimlachen van oor tot oor en die nemen net niet het gevoel weg dat je aan de Heinoomsvaart voor Jan met de korte lul hebt zitten vissen.

 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator