Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Witvisverhalen|| Uitslag 3e hengelsessie 12 mei 2018 aan de Waal
 

    
 
Uitslag 3e hengelsessie 12 mei 2018 aan de Waal


Met vijf man (Richard kon helaas niet mee) zijn we naar de Waal gereden om te proberen om daar de rivierbrasems aan de tand te voelen.
Vorig jaar bleek dat geen succes voor de leden van het Hengeltuig, maar dat kwam door de lage waterstand en met heel veel stroming.
Eigenlijk werd ieder lid toen voor de leeuwen geworpen en wisten geen goede technieken hoe ze de vissen aan de schubben konden komen.Het was nu laag water en het strandje was vrij, dus konden we daar onze hengels plaatsen.
Eigenlijk weet je niet waar je aan zo’n klap water moet beginnen en welke tactieken je moet toepassen om in deze snelstromende rivier een vis te vangen, maar ondanks alles wisten we toch een, ja echt, slechts een vis te vangen en Peter was de gelukkige met een brasem van 45 cm.

Vissen vanaf de kribhoofden of vissen in de kribvakken tussen de kribhoofden is een aparte techniek en het ene verlangt zwaarder lood (of voerkorf) dan in de kribvakken.Ook is een stevige steun nodig om daar de hengel(s) op te plaatsen als je statisch van de kribhoofden vist, want een aanbeet van een barbeel kan nogal heftig zijn waarbij je hengel bijna dubbel vouwt.
We visten met maden, wormen, Halibut pellets, mais, kaas en boilies om zodoende menige vissoorten die de Waal herbergt aan de haak te krijgen, maar in de eerste instantie hebben de brasems onze voorkeur.
Natuurlijk is de winde of een barbeel ook van harte welkom en er zijn leden die deze vissoorten nog nooit aan de haak hebben gekregen.Vorig jaar heb ik de clubleden een driepoot hengelsteun cadeau gedaan, die ik tegen een sterk gereduceerde prijs bij Ron Hengelsport Aalsmeer kon aanschaffen.
Speciaal voor deze gelegenheid aan de grote rivieren is deze steun noodzakelijk om een beetje stabiel de hengels op te plaatsen, aangezien een aanbeet van een barbeel zo heftig kan zijn dat de hengel het water ingetrokken kan worden.
Maar dan moeten ze er wel liggen.Voor de rest kwam er geen enkele vis boven water, zelfs de grondelingen lieten het afweten.
De op de haken geprikte wormen en maden bleven onaangeroerd, maar ook de mais, pellets kwamen ongeschonden terug.
Als je het weet mag je het zeggen, wij konden er geen peil op trekken.
Van 08.00 uur tot 13.00 uur slechts een aanbeet en slechts een brasem van 45 cm was bereid het aas te nemen en de rest bleek niet thuis of geen honger te hebben.
Nog nooit eerder meegemaakt.

 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator