Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Roofvisverhalen|| Daarom gingen we weer even naar het IJ. 54 stuks
 

    
 
Daarom gingen we weer even naar het IJ. 54 stuks


Weer kleunden de familie snoekbaars op de kleinste Westin Hypo Teez shad met een power of ze door een kanon waren afgeschoten.
Diverse malen kreeg de top van mijn dropshothengel een beuk van jewelste of er ineens een 5 kilo loodgewicht aan de haak gehangen werd.Gelukkig mankeer ik niks aan mijn reflexen en wist ik de aanvallen op mijn shad acuut te pareren door snel aan te slaan, voor zover dat nodig was trouwens, want in de meeste gevallen hadden die rakkers zichzelf de das omgedaan en zich al door het brute geweld gehaakt.Op zo’n moment kan je mijn schoenveters in de fik steken, want door de emotie van de aanbeet en het aanslaan en drillen, heb ik alleen aandacht voor de strijdende vis en niks anders.
Onderhand weet elke lezer van mijn verhalen wel, dat ik ontzettend veel plezier uit mijn hobby haal en daar ten volle van geniet.

De visteller moest eigenlijk tevoorschijn worden gehaald want we zaten alweer redelijk snel in de dubbele cijfers en als je eerst met zijn tweeën en later op de dag met zijn drieën in de boot zit te hijsen, dan raak je op een gegeven moment de tel kwijt.Vandaag (afgelopen zondag) waren Marco en ik naar het IJ gereden, eigenlijk om het aantal wat we een paar dagen er voor hadden gevangen, te verbeteren.
Nu waren de weersomstandigheden toch wel iets veranderd door de steeds dreigende donkere wolken, het flauwe zonnetje en de draaiende wind.
Toch wisten we, voordat Frido wat later in de ochtend zich bij ons zou voegen, een flink aantal deugnieten in de boot te krijgen.

Het viel ons op, dat er ontzettend veel een- en tweejarige snoekbaarzen aanwezig waren en die allemaal aan het aangeboden aas zaten te knabbelen, waardoor we wel erg veel missers kregen te verduren.Af en toe mochten we zo’n kleine bengel aan de dropshothaak krijgen en dan kreeg je een duidelijke indruk van hun karakter en natuurtalent, aangezien ze heldhaftig en overmoedig de shads of spiering aanvielen die bijna hun lengte hadden.

De trillende toppen van onze dropshothengels verraadde steeds weer de fanatieke aanbeten, die helaas vaak resulteerden in vele missers.
Geef niks, want er bleef door de constante aanvallen van die kleine rekels wel beweging in de boot en als we dachten dat er weer een kleine vlegel aan de haak zou zitten, dan bleef de top van de hengel toch door een plotseling zwaarder gewicht naar beneden wijzen.In tegenstelling tot de vorige sessie op het IJ, bleven de vele aanbeten van groepen baarzen uit, op een paar baarzen na.
Omdat er op zondagen veel minder vrachtverkeer van grote schepen aanwezig is, hadden we minder aanbeten verwacht, door de mindere beroering van de schroeven in het water.
Maar dat bleek niet het geval te zijn.

Wel viel het ons op dat de beetperioden korter waren en de pauzes daartussen langer dan afgelopen donderdag.Was het weer zover dat de aanbeten toenamen, dan kregen we alle drie met aanbeten te maken en maakte het in principe niet uit wat je aan je dropshothaak had geregen.
Kleinere shadjes waren toch meer in trek dan de grotere, aangezien door het ontbreken van grotere snoekbaarzen de grotere shads missers veroorzaakten en je meer last van staarttrekkers kreeg.

Die kleine schavuiten kregen die grotere shads niet ver genoeg naar binnen om zich aan de haak te penetreren.De kleinere shads kreeg je na een felle aanbeet trouwens bijna niet te zien na het ophalen en zeker niet als ze de muil dichthielden, want die zaten bijna al in de slokdarm en moesten zorgvuldig verwijderd worden.

We kregen vandaag 54 snoekbaarzen over de rand van boot en het streven om er meer te vangen dan de vorige sessie is duidelijk gelukt.
Overwegend waren de formaten rovers niet om naar huis te schrijven, maar desondanks hadden we weer een fijne dag uitgekozen om onze geliefde hobby uit te voeren. 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator