Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Roofvisverhalen|| Dagje dropshotten op het IJ met Nick en Arnold 78 stuks
 

    
 
Dagje dropshotten op het IJ met Nick en Arnold 78 stuks


Vandaag zit ik in de boot van Nick, samen met Arnold en we gaan dropshotten op het IJ, waar je kans maakt om een redelijk aantal snoekbaarzen aan de haak te krijgen.
Eigenlijk ben ik vandaag benieuwd hoeveel aanbeten we op de dag krijgen, aangezien de meeste aanbeten in de avonduren geschieden, gezien de laatste vissessies in de avond met Ruud en Marco.Ditmaal neem ik mijn dubbelzijdige shaddoos mee waar alleen kleinere shads tot 10 cm in zitten, want de laatste keren waren de aanbeten door de kleinere shads veelvoudiger gebleken dan met de grotere shads.
Ook kregen wij toen, net als vandaag trouwens, met veel missers te maken door staartbijters, omdat de kleinere snoekbaarzen gewoon de shad niet ver genoeg in de hongerige muil kregen gepropt en met een stijf gesloten bek rondom de staart van de shad even onder water worstelden om los te komen.Toch neem ik ook wat bevroren bliekjes en Turkse spiering mee van Dennis Elings, want misschien pakken de rakkers die aasvisjes in de ochtenduren of wat later op de dag.
Je weet het maar nooit.
Ik wachtte even af waar de mannen mee gingen dropshotten, want dan doe ik juist het tegenovergestelde om te kijken welke aas aan de haak van de dropshothengel de schelmen onder water vandaag het liefst prefereren.

Pakken ze direct de aasvisjes of de aanboden shads dan wissel ik gelijk van aasaanbieding, want ik ga niet eigenwijs door met het verkeerde aas.
Arnold en Nick zijn al goed bedreven en door en door gekneed in het verticalen en dropshotten en vissen praktisch hoofdzakelijk op de grote rivieren.
Het IJ is vandaag dus echt een uitzondering.Mij maakt het niet uit in welke rivier ik als opstapper vis, als ik maar kan dropshotten en mijn hobby uit kan oefenen en af en toe een visje aan de haak krijg.
Helaas ben en blijf ik afhankelijk van vismaten die een plekje in de boot vrij hebben of maken, zodat ik af en toe mee kan gaan als mijn vaste vismaat met vakantie is of slechts spaarzaam kan gaan vissen.
Mijn visdrang blijft maar hoog, want wat is fijner om een hobby als vissen op roofvis te blijven kunnen uitoefenen als je dat nog kan blijven doen.

Helaas zijn er geen foto’s gemaakt van deze dag, omdat er een enkele snoekbaars tussen zat die fotogeniek bleek om te fotograferen (ca. 50 – 55 cm), aangezien de meeste rakkers net maats waren of kleiner.
Toch kwamen er 78 baarzen en snoekbaarzen in de boot en bij Kees en Gertjan 59 stuks, zodat we met vijf man 137 roofvissen hebben gevangen.
 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator