Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Roofvisverhalen|| Wij houden van strakke acties van de familie snoekbaars 27 st
 

    
 
Wij houden van strakke acties van de familie snoekbaars 27 st


Vanavond hebben Ruud en ik weer kennis gemaakt met de meest roofzuchtige familie snoekbaars.
In het begin was het eventjes een taaie geschiedenis, maar langzaam maar zeker kwamen de schavuiten voorzichtig uit hun schuilplaatsen om te proeven van onze aangeboden shads.De aanbeten waren in het begin uiterst precies en gericht op de staarten van de shadjes, zodat we met gemiste aanbeten te maken kregen.
Na een dergelijke aanbeet moest je echt je shad controleren, want die was vaak in de haakbocht van de dropshothaak getrokken.

Maar eindelijk toen het wat donkerder werd kwamen de beuken, knoertharde aanbeten die een weergaloze tik op de top van de dropshothengel moesten verwerken.Zo hebben wij de aanbeten het liefst.
Geen gepiel, geen gefrummel en geen zachte duwtjes tegen de zijkant van de shad, maar een keiharde aanbeet zodat de shad bijna rechtstreeks de slokdarm inschuift.

Ruud ving een snoekbaars die zelfs nog een levende minisnoekbaars uitkotste toen hij de vlegel ging onthaken.
Je bent als naaste familie zelfs niet zeker van je leven en of je de volgende dag nog zal halen door zuivere kannibalisme.Helaas bleven de kneiters met dichte bekken in hun hindernissen en schuilplaatsen liggen, want die hadden waarschijnlijk al ruimschoots hun pens met lekkernijen gevuld en zaten echt niet te wachten op ons rubber nep aas.

Toch kregen wij weer 27 vrijbuiters over de rand van de boot en zelfs een bengel die iets groter dan mijn shadje was.Je zal maar honger hebben en je vaardigheden aan het scherpen bent om later met gemak je naaste familie in de vorm van neefjes en nichtjes en ander prooiaas te verorberen.
Laat ze maar groeien, want er komt een dag dat wij ze opnieuw aan de haak tikken en dan mogen ze van mij afmetingen bezitten waar ik soms over droom en voor elke vissessie hoop dat ze die lengte hebben gekregen en ineens mijn shadje interessant genoeg vinden om hem in de bek te nemen.


Tja…..


 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator