Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Roofvisverhalen|| De rust van het dropshotten of het actieve verticalen 17 stuks
 

    
 
De rust van het dropshotten of het actieve verticalen 17 stuks


De slogan in een café : Wij grijpen het liefst naar de fles of de slogan op de deur van een reisbureau : Wij hebben het liefst dat u weggaat!
Hoor je van je vrouw of partner: Wanneer ga je weer vissen?, dan is dat of goed bedoeld of de buurman komt stiekem op visite als je niet thuis bent.
Hahaha.
Wat straalt er meer rust uit dan het dropshotten op de roofvis, aangezien je alleen maar op de beuk op de top van je dropshothengel hoeft te wachten en je aasje langzaam door de geringe snelheid van je boot door het water wappert.

Met het verticalen ben je meer actief bezig door je shadje aan het loodkopje op en neer te halen van de bodem door het optillen van de top van je hengel.
Niet dat het dropshotten voor extreem luie vissers of vissers met reumaverschijnselen is uitgevonden, maar dropshotten vind ik persoonlijk een subtielere manier om de roofvissen te verleiden tot een aanbeet.Natuurlijk kan je je onderlijnen op een speciale manier maken, door het aasvisje of de shad vrijelijk te laten glijden via het oog van de dropshothaak op de onderlijn.
Bij elke geringe ophaal en het laten zakken van de top, waarbij je het dropshotloodje zoveel mogelijk op de bodem moet laten rusten, geef je het aasje een extra glijdende en dwarrelende beweging mee die rovers eerder laat toeslaan omdat de indruk wordt gewekt dat het een ziek visje imiteert.

Krijg je met veel staartbijters te maken, die regelmatig je shadje in de haakbocht trekken, dan moet je deze voorzichtige rakkers eens benaderen met een iets langere dropshothaak, bijvoorbeeld de maten van 2/0 naar 3/0 of 4/0 of helemaal radicaal veranderen en je shadje van 9 cm met een licht loodkopje uitrusten (7 - 10 tot maximaal 15 gram) om te verticalen.
Een echte “dropshotter” zal dit niet snel doen, maar neem van mij aan, dat de aanbeten feller worden en je met veel minder missers te maken krijgt.Laat in de middag en avond zit ik weer met Ruud in de boot, want het is weer tijd om de roofvissen er aan te herinneren dat we graag met hun willen strijden en ongetwijfeld zijn er een aantal die dat met ons aan willen gaan.
Naar die felle knokkers zijn we op zoek en zoals altijd zakken onze dropshothaken met een uitdagende shad en verzwaard met een dropshotloodje naar de bodem, speurend naar groot “wild”.

We kregen weer te maken met zeer voorzichtige aanbeten en die kon je makkelijk constateren omdat de snoekbaarzen soms maar net in de bovenlip waren gehaakt.
En natuurlijk waren een aantal missers ons deel, de shad in de haakbocht getrokken en lossers tijdens het ophalen en opspoelen van de molen of reel.Ruud moest weer zijn visteller tevoorschijn halen, want de vangsten namen weer toe en voor je het weet raken we de tel kwijt.
Niet dat dat erg is, maar voor de statistieken en voor een verhaal toch wel belangrijk en ik weet dat ik bepaalde visgidsen er een groot plezier mee doe.
Zelfs een aantal Prostaffers van bekende merken weten mijn site te vinden en proberen onze vangsten te analyseren en te doorgronden hoe deze vangsten gerealiseerd zijn.

Maak mij niet uit, ik zie mijzelf als een huis, tuin en keukenvisser en niet als een professional die op een ludieke en op een speelse manier aan zijn vangsten komt en ook niet door een optelsom van acties en uitprobeersels die uiteindelijk leiden tot mooie vangsten.
Welnee, ik rommel maar wat aan al zijn anderen soms een andere mening toegedaan.
Hahaha.Af en toe krijgen we een vette bak aan de haak en die mag op de foto, want een roofvis van ruim 70 cm is op sommige rivieren al een knappe vis en die mag gezien worden.
De tijd dat je vele van die kanjers van 50 tot 60 cm op een dag vissen aan je haak krijgt, en soms waren dat er wel 20 tot 30 stuks, lijkt wel verleden tijd en ik en velen met mij zitten zich af te vragen of dat nog wel nu en in de toekomst zal gebeuren.

Vandaag sluiten we af met de vangst van 17 roofvissen en keren we weer terug naar de trailerhelling.
Voldaan? Ja en nee, want er zijn van die avonden dat de roofvissen lekker los zijn, maar ook dat je ze steeds weer moet opzoeken en ze moet verleiden tot een aanbeet.
En dat was vanavond weer zo, maar zoals je kunt lezen is het in die paar uur dropshotten weer gelukt.
 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator