Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Roofvisverhalen|| Snoekvissen bij de Visclub de Kwakel 30 sep 2018
 

    
 
Snoekvissen bij de Visclub de Kwakel 30 sep 2018


Een paar jaar geleden (2008) deed ik ook voor het eerst mee met het snoekvissen bij de Visclub “de Kwakel”, toen met Ed van de Kraats en later met Marco Webbers, om zoveel mogelijk snoeken te vangen op elke manier die je ten dienste staat.
Dat kan trollend met een plug zijn, kantjes uitgooien met een plugje, een levend, ik bedoel, met een dood visje met een dobber achter de boot voortslepen, vanaf de kant met een dobber en een dood visje op de bodem vissen of op welke andere manier dan ook.

Gezamenlijk eten op Februari 2010

en januari 2012

Nu vroeg Marco aan mij of ik ook weer mee wilde doen na al die jaren (laatste wedstrijd was in 2012) en daar heb ik in toegestemd, want het was toen een leuke tijd en zeker voor herhaling vatbaar.
In de vriezer heb ik nog een flinke partij ingevroren voorntjes liggen, tussen de 12 en 15 cm, die per 5 zijn ingepakt en later zal blijken dat deze dode aasvisjes eigenlijk te klein zijn (volgens de echte snoekfanaten) om een aanbeet van een waarachtige kneiter van een snoek te bewerkstelligen.Nu heb ik regelmatig kneiters van snoekbaarzen op een klein shadje gevangen, dus zal het formaat aasvis wel meevallen om een flinke snoek er aan te krijgen.
Willen deze bakken hun vet voorraad voor de winter aanvullen, dan zullen ze waarschijnlijk minder kieskeurig zijn als er een hulpeloos geketend visje in hun vizier komt.

En geketend zijn ze, want behangen met ijzerwaren in de vorm van dreggen en enkele haken die vooral niet van pisbakkenijzer moeten zijn vervaardigd, worden ze voortgesleept tot een onverlaat met loeisterke tanden een einde maakt aan hun lijden.

Nu hebben deze aasvissen in het nabije verleden al hun leven verruild voor een prettige rustplaats in een vriezer, maar toch blijft het een onderneming om dat aasvisje te behangen met vlijmscherpe dreggen die aan een stalen lijn of een dikke mono filament lijn zijn geplaatst.
Sommige snoekvissers vangen eerst hun aasvissen en plaatsen deze zorgvuldig in een afsluitbare plastic ton en worden daarna vakkundig en soms onoordeelkundig behandeld om gekruisigd te eindigen en om als aasvis te dienen voor rappe struikrovers en sluwe creaties van de natuur, namelijk de snoek.

Leg dat je zoontje of je dochtertje maar eens uit, die naast je in de boot zit en getuige is van jouw moorddadige praktijken, die ontsteld en steeds weer van streek raakt van die visioenen van doodgemaakte visjes en die je nooit meer aankijkt en zeker je opvoedkundige momenten in de toekomst aan zijn of haar laars lapt.
Die sluit zich op latere leeftijd vast en zeker aan bij de Partij van de Dieren.
Dat zijn of haar moeder af en toe door zijn/haar dronken vader een paar pestklappen oploopt, is lang zo erg niet als het mishandelen van een lief uitziend visje.

De uitslag van vandaag is verrassend.
Er zijn door 19 vissers 33 snoeken gevangen, waarvan de grootste door Peter vd Brink is gevangen (1.02 mtr) en de kleinste door Corwin (53 cm)
Ron eindigde als eerste met 5.55 mtr snoeken
Jan als tweede met 4.01 mtr en Bart met 2.54 mtr. snoeken.

De volgende wedstrijden zijn gepland op de zondagen:
28 oktober
18 november, zonder Ron
9 december
20 januari 2019
10 februari, zonder Hans
17 maart
Tot de volgende wedstrijd, blijf gezond en raak niet gewond.

 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator