Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Roofvisverhalen|| Snaarstrakke lijnen kliefden door het wateroppervlak 51 st + 85cm
 

    
 
Snaarstrakke lijnen kliefden door het wateroppervlak 51 st + 85cm


We gaan vanavond weer helemaal los en daar bedoel ik niet mijn schoenveters mee, maar met Ruud, Edwin en ik maar ook de jagers van de eerste uren, namelijk de snoekbaars.
In de vorige sessie (3 weken geleden) hadden we 75 gretige snoekbaarzen, een snoek en een paar mooie baarzen in de boot mogen verwelkomen en we zijn al blij als we de helft van dat aantal mogen vangen.
Het ververste shadje van de vorige keer heb ik nog aan mijn dropshothaak zitten, want die had ik tijdens het vervoer van de visplek naar huis er (nog) niet afgehaald.Na 18 gevangen rakkers was het vorige shadje totaal gesloopt en onbruikbaar geworden aangezien hij nog niet eens meer aan de haak kon blijven zitten, zonder er af te glijden in de haakbocht en heb ik weer eenzelfde shadje op de haak bevestigd.

Het viel mij trouwens nog mee dat ik er zoveel snoekbaarzen mee kon vangen, want na de 12e roofvis zag hij er al niet meer uit en hingen de vellen er aan.
Maar het ving nog steeds vis.Weer kregen we te maken met knoertharde beuken op de top, want de roekeloze rakkers waren weer zo gulzig en gretig als de vorige keer en misschien kwam dat wel door het koude weer en de lagere temperaturen van het water.

De snaarstrakke lijnen kliefden door het water en waren in het flauwe schemerlicht niet altijd goed te volgen waar de struikrovers na de aanbeet naar toe waren gevlucht.
Eigenlijk gaf dat niks want je hoefde maar naar de kromme top van je dropshothengel te kijken naar welke richting die wees.Omdat deze plekken maar soms een meter of minder diep zijn, kunnen de schelmen niet naar de bodem vluchten, maar schieten ze naar voren, links of rechts van de boot en komen zelfs uit het water als ze in hun vlucht ineens geremd worden door de strakke lijn.
Elke aanbeet blijft een verrassing welke maat snoekbaars zich heeft gehaakt, want af en toe zijn er uitschieters die richting 60 tot 70 cm groot zijn en dat vinden wij als huis, tuin en keukenvissers nog steeds een hele beste maat om te drillen.Toch verwelkomen wij elke aanbeet, al valt het formaat soms een beetje tegen, want wat is fijner dan een aanbeet verzilveren als je beet krijgt.
We zijn met onze hobby bezig en dat telt.
Je ziet regelmatig foto’s van kneiters van snoeken en snoekbaarzen op facebook, gevangen door mannen die zich in het pelagic vissen hebben gespecialiseerd en ware monsters tonen die voor hun al bijna gewoon zijn om te vangen.

Dat is eigenlijk hetzelfde als je van kleiduiven schieten ineens op olifanten gaat jagen, want de thrill voor het kleine lijkt mij praktisch verdwenen en kan alleen groter wild misschien wel je behoefte nog bevredigen.Als je als “gewone” roofvisser bijna per ongeluk een ware kneiter aan je haakje krijgt, dan loopt de vrolijkheid je haast langs je benen van de zenuwen en spanning.
En dan spreek ik natuurlijk ook voor mijzelf, maar ik heb een aantal vismaten die ook de plotselinge spanning meegemaakt hebben als ze een knoert vingen tegen alle verwachtingen in en zie je ook de emotie en gezonde nervositeit in hun ogen en handelingen openbaren.
En dat gebeurde vanavond.

Ik kreeg mij daar een beuk op de top van mijn dropshothengel, niet normaal meer en ik kreeg niet direct de top omhoog, omdat iets zwaars er aan zat te trekken.Mijn slip begon onder zware druk lijn af te geven en na een tijdje kon de snoekbaars geschept worden en zo te zien werd hij/zij door ons op ca. 80 cm geschat.
Het meetlint bracht uitkomst en bleef steken op precies 85 cm.
Eindelijk weer een dikke tachtiger in de pocket.

Vanavond bleef de visteller steken op 51 gevangen snoekbaarzen en dat is weer een mooi aantal om deze prachtige maar zeer koude avond mee af te sluiten.
Een flink aantal waren 50ers en 60ers naast de prachtige 85er en dat zien we het liefst
 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator