Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Roofvisverhalen|| Dropshotten op de grote rivieren of plassen 43 stuks
 

    
 
Dropshotten op de grote rivieren of plassen 43 stuks


Na de twee fantastische sessies op 2 en 5 januari jl. op de grote rivieren, hebben Marco en ik een klein virusje opgelopen en daar vallen Boy en Frido ook onder en daar bedoel ik geen virus mee die lichamelijk ongemak veroorzaakt maar wel zeer aanstekelijk en besmettelijk is voor andere (roof)vissers.
Gelukkig is het een virus die zich soms tijdelijk manifesteert, maar er zijn vissers bij die een chronische vorm oplopen en die komen daar niet meer vanaf.Die chronische vorm heb ik al jaaaren geleden opgelopen en blijkt ongeneeslijk volgens gelijkgestemden, gepaard gaande met onrustige gevoelens als er niet direct of op korte termijn een hengel in een visboot vastgehouden kan worden.
Een soort delirium tremens, een soort koortsachtige psychose die niet snel meer overgaat en zeker niet als straks de gesloten tijd voor bepaalde roofvissen is aangebroken.

Hangend aan je teen en vingernagels probeer je dan de tijd door te komen, maar je hebt nu eigenlijk al een aantal afspraken gemaakt met een psychiater of psycholoog voor meerdere sessies en aan je huisarts tabletten gevraagd om na inname je enorme vangdrang te verzachten, zodat je als een zombie die een operatie aan zijn hypofyse heeft ondergaan, de gesloten tijd door kan komen.Je kinderen kunnen de pot op met hun gezeik, je vrouw of partner zie je niet meer staan en je zit dan de hele dag in de schuur je hengels, reels en molens te knuffelen.
Er komt geen redelijk woord meer over je lippen dan een soort brabbelende vistaal en je zit hele dagen met een aantal tissues je blijvende natte ogen te deppen.

Maar gelukkig is het nog niet zover en kunnen we nog heerlijk vissen op onze geliefde roofvis, de snoekbaars of snoek.Vandaag gaan Marco, Boy en ik weer een keer naar een mooie plas, want de mooie vissen liggen er misschien nog en zijn nog niet weggetrokken of gemigreerd naar andere gedeelten.
Daar kom je alleen achter als je deze plas gaat bezoeken en je op de beeldschermen van de fishfinders wel of geen symbolen van liggende of zwemmende vissen ontwaard.

Het lijkt wel of de snoekbaarzen steeds dikker en vetter worden in deze periode voor de paai begint en zeker als ze de 60 tot 80 centimeter benaderen.
Hun vel staat strak gespannen, zelfs op barsten toe en op een of andere manier ga je er nog zorgvuldiger mee om, bang dat ze spontaan uit hun veel te strakke vel scheuren.

Bij deze snoekbaars ontbraken de rugvinnen

Door hun veel te zware overgewicht lijkt het of ze veel groter zijn als je ze na een aanbeet aangeslagen hebt, want je dropshothengel blijft zodanig in een kromme beukende stand staan dat je denkt dat die gaat breken of versplinteren.
Maar gelukkig is dit nog niet bij ons voorgekomen, terwijl het er soms even op leek dat de fabriek garanties van de delicate dropshothengels ruimschoots overschreden werden en versplinteren de enige uitkomst was om de constante druk te verlagen.

Dan is een goede reel of een molen een noodzakelijk attribuut die een uitstekende slip bezit en de klappen van de beukende snoekbaars op kan vangen als de hengel het dreigt te begeven.
Het was vandaag weer prijs.
We hebben ons een ongeluk gezocht naar de families snoekbaars en het duurde niet lang voor we eindelijk een aanbeet mochten krijgen.Kregen we die aanbeet dan brak de pleuris uit en kregen wij het voor onze kiezen, omdat elke snoekbaars zo sacherijnig en vol het gevecht in ging om ons het hoofd te bieden.

De klappen op de toppen van de hengels waren soms niet normaal meer en de woestelingen bleven aan de gang om los te komen.
Je voelde de haat van de schavuiten als stroomstoten via de hoofdlijn naar de reel toe stromen en sisselend, vonkend en knisperend je rechter en linkerhand beroeren.

Maar de schelmen moesten het toch op een gegeven moment opgeven en met een wilde blik in hun vurige ogen kon je ze maar net onthaken en terug plonzen in hun habitat.
Dat was gewoon hard werken voor je plezierige hobby, maar wel met een glimlach om onze lippen.Af en toe werden we overvallen door een hagelbui gepaard met wat windstoten, maar over het algemeen was het een redelijke dag om te vissen.
Omdat we dit water lang geleden hebben bezocht, was het even zoeken naar de vangende shad, maar toen we die gevonden hadden mochten we vandaag 43 snoekbaarzen in de boot hijsen.

Toch kwamen rond de 10 en 11 meter snoekbaarzen naar boven die enigszins last hadden van trommelzucht en dat vonden we raar, tenzij ze van diepere gedeelten kwamen om snel het aangeboden aas te pakken.
 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator