Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Roofvisverhalen|| Snoekvissen bij de visclub de Kwakel 17 maart 2019
 

    
 
Snoekvissen bij de visclub de Kwakel 17 maart 2019


Dit is alweer de laatste wedstrijd van het seizoen en deze heuglijke dag wordt afgesloten met een heuse barbecue met toebehoren in de loods in de Kwakel.
Het weer was ons in het begin van de dag erg gunstig, maar later volgden toch een aantal buien en langzaam maar zeker begon de wind in kracht toe te nemen.

Dat is geen pretje als je een flink stuk open water van de Vinkenveense plassen met je bootje moet oversteken, want na zo’n wilde rit moet je even je organen herstructureren in je lichaam omdat die door het gestamp van de boot aan de wandel zijn gegaan.Marco en ik werden vandaag beloond met een aanbeet van een snoek van 85 cm en zelfs een (1) korte aanbeet, terwijl ik nog steeds zit je wachten op een aanbeet terwijl ik dit zit te typen.
Wij zijn in de loop der jaren echte snoekbaarsvissers geworden, gepokt en gemazeld en we weten nog steeds de felle rakkers aan onze haken te krijgen.

Maar gaan we op zoek naar de snoek, dan zijn we gewoon beginnelingen die hun draai nog aan het water moeten vinden, en dan heb ik het ondanks mijn leeftijd over mijzelf.Niet dat ik mij mateloos erger naar aanleiding van de uitblijvende aanbeten, maar een beetje actie, al was het maar een weglopende dobber, is soms weleens gewenst.
Voor de rest zit ik te genieten van de rust, het gezellige geouwehoer van mijn vismaat, die soms vier aaneengeregen woorden al op gezeik vindt lijken, en daar tussendoor het gekwetter en gesjilpt van de omringende natuur.

Ook het likkende klotsen van het water tegen de voorsteven van de Marcraft geeft je een innerlijke voldoening en volkomen uitgerust, maar wel met een wilde blik in mijn ogen, die goed gemaskeerd achter mijn iets donkere brillenglazen schuil gaan, stap ik na het vissen in de gezelligste plek, namelijk de loods in de Kwakel waar sterke verhalen en visserslatijn tot leven komen.

Na het uitwisselen van de vangsten, die vakkundig door Petra worden opgetekend, zijn uiteindelijk de winnaars bekend gemaakt, die een aantal prijzen en bekers in ontvangst mochten nemen.
Het gerstenat en een aantal andere versnaperingen vonden gretig aftrek en de schalen met overheerlijke salades werden berooft van hun lekkernij.
Wat later werden borden met rokend en dampend vlees aangeboden, die door Piet op het barbecue rooster waren gelegd om te rijpen voor hongerige magen.

De schubkarper van CorwinAl met al was het een geslaagde afsluiting van de snoekendagen die echt een dankwoord verdient aan degenen die zich daar belangeloos voor hebben ingezet.
Met een beetje weemoed nam ik afscheid van de mannen en vrouwen en ik moest beloven dat ik het volgend seizoen weer mee zou doen, maar daar houd ik nog een slag mee om de arm.Vandaag waren er 8 vissers op/aan het water te vinden, die elf (11) snoeken wisten te vangen en een (Corwin) schubkarper. Waar zijn eigenlijk al die foto’s van de vandaag gevangen snoeken?
Jan had de grootste snoek, namelijk 90 cm
Hans de kleinste 57 cmTotaal van alle wedstrijden:
Jan 1420 cm
Ron 1024 cm
Peter H 749 cm
Bert 594 cm
Bas 435 cm
Martin de minste aan cm’s, namelijk 66 cm

Grootste snoek Corwin met 113 cm
Kleinste Marco en Leo 50 cm 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator