Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Roofvisverhalen|| Een avontuur in de avonduren op de snoekbaars 26st
 

    
 
Een avontuur in de avonduren op de snoekbaars 26st


Het heeft even geduurd maar vanavond kunnen Ruud en ik eindelijk weer eens een avondje dropshotten op de snoekbaars.
We vragen ons af of die roekeloze rakkers nog weten met wie ze van doen hebben als we onze shadjes naar de bodem laten zakken.

Zullen ze, net als voor het gesloten seizoen, onze aangeboden geraffineerde shads direct accepteren als het verboden snoepje en ze die gelijk in de bek nemen om er eens heerlijk van te proeven.
Of werkt het korte termijn geheugen ineens niet meer bij die ondeugden en weten ze nog maar al te goed dat ze bij een aanbeet pijn in de bek kunnen krijgen en met een ruk naar de oppervlakte worden getrokken.We hebben nog steeds dezelfde shads aan de dropshothaken zitten die we ook voor het gesloten seizoen hebben gebruikt, want hun effectiviteit is toen ruimschoots bewezen.
Jammer dat deze shads niet meer in de handel zijn, aangezien ze nergens meer zijn te krijgen en we bijtijds een flinke voorraad hebben aangelegd.
Wij zijn er ook erg zuinig op maar na de vangsten van een stelletje woestelingen en felle knokkers raken de shadjes zo beschadigd dat ze eigenlijk door een nieuwe vervangen moeten worden.

Maar al hangen de vellen er aan, de huid zwaar beschadigd en uitgescheurd en al blijft de shad nauwelijks nog op de haak zitten, zelfs dan worden ze door doldrieste schavuiten aangevallen of er geen enkel hapje meer in hun omgeving zwemt.
Pas als ze van narigheid van de haak dreigen te vallen en bijna onherkenbaar worden en gedeformeerd zijn door de zware beschadigingen en helemaal niet meer door een vlegel bekeken of aangeraakt worden, dan worden ze vervangen voor een nieuw exemplaar en begint het feest weer opnieuw.De beuken op de top van onze dropshothengels zijn weer fenomenaal hard en daar moeten we echt aan wennen na zo’n lange afwezigheid door de gesloten tijd.
De gulzigheid is groot en bijna alle jaargangen proberen met alle macht het geliefkoosde shadje in de bek te nemen.
Soms voelen we niet een, maar vaak twee of drie tikken tegen de shad aan, dat het lijkt of ze elkaar met alle macht wegduwen of aan elkaars staarten trekken om als eerste dat shadje in de bek te krijgen.
 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator