Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Roofvisverhalen|| Wij waren weer even op het water te vinden 16 stuks
 

    
 
Wij waren weer even op het water te vinden 16 stuks


Maandag was de dag dat Ruud en ik een paar nieuwe shads nat wilden maken om ze te testen op de agressieve aanvallen van de families snoekbaars.
Uiteindelijk willen we een shaddoos samenstellen met alleen maar vangers, maar in de loop der jaren is gebleken dat de voorkeur van dit wrede volkje bestaat uit telkens een nieuwe uitdaging.

Natuurlijk hebben we al veel echte vangers kunnen testen op hun degelijkheid, uithoudingsvermogen om scherpe tanden te weerstaan, hun vangbaarheid en de manier hoe ze zich onder water manifesteren om een rover over te halen om ze aan te vallen.Sommige echte vangers hielden de krachtige aanvallen niet vol en scheurden van de dropshothaak, verloren stukjes materiaal of kwamen staartloos naar de oppervlakte.
Nu kost elke hobby een flink aantal pecunia, maar als de prijzen van shads de spuigaten uitlopen en je na twee of drie rakkers ze moet vernieuwen op de haak omdat ze compleet aan flarden zijn gekauwd, dan zet je dat toch aan het denken.

Wij hebben ook gemerkt dat de vangers van weleer wel de aandacht trekt bij de oudere jaargangen die de shads nog herkennen, maar niet altijd zijn ze bereid om daar weer de tanden in te zetten.
De jongere snoekbaarzen willen nog wel deze shads in de bek nemen, maar we hebben liever de kneiters aan de haak.Nu zijn we een shad aan het testen die verrassend snel bij mij een aanbeet opleverde.
Tot in de strot meneer, de lange onthaaktang kon er net bij.
Na een paar mooie vissen, die bij mijn vismaat Ruud op gingen vallen omdat hij nog geen aanbeet had gevoeld, bevestigde hij ook een shad uit dezelfde serie en kreeg nog geen twee tellen later ook de aanbeet waar hij op wachtte.

Toch kon ik het niet nalaten om wat later een vanger van een dag eerder en een aantal sessies geleden aan de dropshothaak te bevestigen want ook dat was een goede vanger gebleken.
Het was nog steeds dezelfde shad waar ik al vele rakkers mee gevangen had en die was wel beschadigd en de oogjes waren er al uit gekauwd, maar de huid was nog intact en ook niet uitgescheurd.En ondanks zijn erbarmelijke staat ving hij nog steeds vis en misschien wel omdat hij op een halfvergaan visje lijkt die nodig opgepeuzeld moet worden.
Vandaag kregen we twee buitjes te verwerken en de kille wind uit het noordwesten was niet echt aangenaam te noemen.
De roofvissen waren ineens spoorloos en slechts met grote moeite en heel veel water onder onze kielzog konden we nog een aantal snoekbaarzen in de boot krijgen.

De laatste twee uren zelfs geen vis en geen aanbeten meer te zien, maar we gaan de volgende keer gewoon door met het testen van degelijke vangers.


 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator