Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Roofvisverhalen|| Soms weet je op een klap water niet waar je beginnen moet 28 st
 

    
 
Soms weet je op een klap water niet waar je beginnen moet 28 st


De Marcraft ligt te dobberen in het water bij de trailerhelling van het Gooimeer en terwijl Boy en ik de boot via een touw langs de kant trekken om straks op te stappen, zet Marco de auto met de trailer op een parkeerplek.
Het is mistig en koud en twintig meter van ons vandaan kunnen we nog net de contouren van een paar andere roofvissers zien die ook een visboot aan het traileren zijn.Zeventien auto’s met trailer hebben we geteld op de parkeerplaatsen aan het Gooimeer.
Dat zijn vele tientallen roofvissers die vandaag in deze koude, mistige wereld op zoek gaan naar snoeken en snoekbaarzen.
Mannen met dikke kleding en wollen mutsen maar met slechts een wens, kneiters te vangen die de hengels krom trekken en die je onmiddellijk de koude en ontberingen doen vergeten.

Eigenlijk was ik een beetje verrast dat er zoveel mannen de koude en de dikke mist trotseerden om hun hobby uit te oefenen.
Het maakte voor hun ook niet uit in welke weersomstandigheden ze hun liefhebberij moeten praktiseren, want heb je vangdrang dan moet je er gewoon op uit.De eerste snoekbaars was gelijk een mooie bak en dat beloofde wat.
Toch bleven de echte kneiters uit en moesten we regelmatig verkassen naar andere plekken, waar overigens iedereen ook zat te vissen.
Alle vangende plekken zijn bij iedereen bekend, omdat iedere roofvisser weet waar de rovers zich vaak ophouden.

Gelukkig trok de mist wat later op de dag op en kwam een mager zonnetje door die de temperatuur enigszins liet stijgen en als je met je gezicht in de zon zat, was het best nog aangenaam.Sommige shads waren vandaag echt favoriet bij de snoekbaarzen en daar kregen we ook knoertharde beuken van op onze dropshothengels.
Toen we later van andere vissers de aantallen gevangen snoekbaarzen hoorden, hadden wij het lang niet slecht gedaan met zijn drieën.
Met 28 snoekbaarzen sloten wij deze dag af en daar zijn we best tevreden mee.
 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator