Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Roofvisverhalen|| Wij gingen de slapende snoekbaarzen weer wakker maken 27 stuks
 

    
 
Wij gingen de slapende snoekbaarzen weer wakker maken 27 stuks


Op een of andere manier is het Gooimeer een aantrekkelijke plas om op de snoek en snoekbaarzen te gaan vissen vanuit een visboot.
Dat is de reden dat Marco en ik voor de derde keer dit jaar naar deze plas zijn gegaan om de rovers met ons kennis te laten maken.

Op een doordeweekse dag is het minder druk dan in het weekend, want dan zijn er nauwelijks nog parkeerplaatsen voor de grote hoeveelheid auto’s met hun trailers om te parkeren.Toen wij woensdag in de ochtenduren bij de trailerhelling aangekomen waren, zagen we al vier auto’s met trailers op de parkeervakken staan, zodat wij echt niet de illusie hoefden te hebben dat we de enige roofvissers zouden zijn.
Na het traileren voeren we gelijk naar de eerste plek waar we de vorige keer al direct na het zakken van de shad naar de bodem een knoertharde aanbeet kregen te verduren.
Maar op de beeldschermen van de fishfinders was geen schub meer te bekennen en waren de rovers naar andere plekken op het Gooimeer gemigreerd.

Het eerste uur mochten we geen enkele aanbeet constateren en dan ga je denken dat de slimme snoekbaarzen de siliconen shadjes waar we mee aan het dropshotten waren misschien wel herkenden waar ze de vorige keren onvrijwillig mee gevangen waren.Uiteindelijk kregen Marco en ik de aanbeten waar we voor gekomen zijn.
Met mondjesmaat kwamen de rakkers over de rand van de Marcraft en kregen we de voldoening waar we naarstig naar op zoek waren.
Het was even zoeken welke kleur shad zij nu weer prefereerden, want hun voorkeur naar een bepaalde kleur is soms verwonderlijk en net zo vreemd als hun onvoorspelbaar gedrag.

Toch moesten we diverse “ hotspots” bezoeken om de vangsten te continueren, want na een paar vangsten op een bepaalde plek hielden de anderen rovers stijf hun bek dicht.Het was prachtig weer met weinig wind, 7 graden buitentemperatuur en een warm zonnetje aan de soms wolkeloze hemel.
Het oppervlaktewater bleek 5.7 graden, een graad kouder dan een paar dagen geleden.

Toen we later in de middag naar de trailerhelling terug voeren, hadden Marco en ik 27 snoekbaarzen in de Marcraft mogen hijsen en daar zijn we dik tevreden mee.

 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator