Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Roofvisverhalen|| Dagje dropshotten op verdwaalde rakkers 43 stuks
 

    
 
Dagje dropshotten op verdwaalde rakkers 43 stuks


Het was weer tijd voor een dropshotsessie en deze keer waren er meerdere snoekbaarzen bereid om weer eens aan de haak te hangen.
Marco, Frido en ik, drie fanatieke roofvissers met een enorme vangdrang die zijn weerga niet kent, stapten op deze zondag in de MARCOcraft (vermomde Marcraft) en trotseerden de felle windvlagen die menige visser thuis liet blijven.Wij waren niet alleen onvervaard, maar zoals de vroegere mannen van de koopvaardij bereid om wat buiswater te laten sproeien over onze amechtige lijven die de windvlagen voor ons in petto had toen we naar de stek der stekken voeren.
Met de rapieren in de aanslag, de shads zorgvuldig uitgekozen en de haken aan de dropshotonderlijnen behoorlijk aangescherpt, lieten we direct aan de roofvisfamilies merken dat we gekomen waren om deze families eens even te decimeren.Natuurlijk kregen deze wrede creaturen van het laagste soort na de vangst weer hun vrijheid terug, maar waren niet zonder enige angst gespeend toen ze dachten dat hun laatste uur was geslagen en ze straks zouden knisperden in de hete olie.
Maar ze mochten weer hun schuilplaatsen in hun eigen habitat opzoeken en reken maar dat ze even genezen waren om die dag nog een siliconen visje te nuttigen.Na twintig rekels in de boot, waren we hoopvoller dan ooit om de dertig en misschien wel de veertig deugnieten in de armen te sluiten en het zag er naar uit dat het ook zou gebeuren.
De een na de andere stommeling, die het verschil in een echt en een siliconen visje niet kon onderscheiden, beet soms met een ongekende kracht in het aangeboden aas of ze hongeriger waren als ooit tevoren.
De tikken op de toppen van onze dropshothengels waren heerlijk om aan te voelen en als de schavuit zich ook nog eens vastgebeten had en verwoede pogingen deed om los te komen, zaten we te genieten van onze ultieme hobby.Slechts een visboot met gelijkgestemden lagen ook op het woelige water en kregen net als wij een paar kleine malse buitjes te verduren.
Toen de wind in de middaguren aan ging wakkeren, kwamen er zelfs schuimkopjes op de hogere golven, maar bleken in het stuk water waar wij onze shads natmaakten bijna niet voor te komen.
Pas bij de terugkeer naar de trailerhelling kregen we met overmatig buiswater te maken, maar die konden ons goedgeluimde humeur van die dag niet beïnvloeden.
Bij 43 stuks roekeloze rakkers blikten wij terug op een geslaagde visdag en toen ik thuis dit verhaaltje aan het typen was, kreeg ik weer dat heerlijke voldane gevoel terug. 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator