Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Roofvisverhalen|| We lachen vandaag de regen weg. 53 stuks
 

    
 
We lachen vandaag de regen weg. 53 stuks


De hemel schreit de hele dag, maar daar trekken we ons helemaal niks van aan omdat we vandaag zo’n enorme vangdrang bezitten, dat we zelfs door het regengordijn de vreugde in het vissen blijven zien.
Marco, Corwin en ondergetekende zijn vandaag weer op het water te vinden waar we een ontmoeting hebben met de roofvis kolonies die daar in hun heimelijke schuilplaatsen te vinden zijn.Ze hoeven niet per se de afmetingen te hebben waar sommige roofvissers van dromen, want we nemen genoegen met elke rover die in onze aangeboden shadjes een gemakkelijke maaltijd ziet.
Vandaag zitten we regelmatig in een wolkbreuk onze zegeningen te tellen, want het lelijke weer van vandaag heeft ons niet laten besluiten om thuis te blijven.
Nee, we nemen een nat pak voor lief en met onze nekken diep in onze kragen van onze regenjassen gedoken, zitten we te genieten van elke aanbeet van gulzige vis.Vandaag zagen we geen enkele visboot met andere roofvissers bij ons in de buurt en misschien is het weer daar wel debet aan, want menige rechtgeaarde roofvisser zit liever in een visboot dan thuis in een makkelijke fauteuil.
Wij niet, want als we onze zinnen hebben gezet op een dagje dropshotten, dan mag het sneeuwen, regenen of ijzelen, dan gaan we want wij trekken ons daar niks van aan.
En vandaag was het zo’n supernatte dag en elke gevallen druppel zocht zorgvuldig de ruimte tussen de naden van het regenpak op om je dag te bederven.Bepaalde shadjes bleken ook vandaag weer hun vangkracht te bewijzen, en andere bleken totaal nutteloos aan de dropshothaken te hangen, want geen rover zag er brood in.
Als de andere vismaten in de gaten kregen welke shad het beste ving en regelmatig aangevallen werd door wrede onverlaten die daar met brute kracht de vorm van de shad probeerden te verminken, werd er naarstig gezocht in de shaddozen of zij ook die vanger in hun bezit hadden.
En bij het ontbreken er van werd dan maar een ongeveer gelijkend ander shadje aan de haak bevestigd.Vandaag bleken 53 snoekbaarzen bereidt om de stoere onbevreesde shads, die frivool en speels de schurken van deze waterwereld uitdaagden om toe te slaan, in de bek te nemen en na een korte of wat langere dril in het net of direct in de boot te belanden.
De missie van vandaag leek ons geslaagd en toen de seintje werd gegeven dat we aan het eind van deze sessie waren gekomen, was in ieder geval bij mij de vangdrang nog niet geweken.
Dat moeten we maar snel overdoen.

 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator