Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Roofvisverhalen|| Levende zoetwater parels met scherpe kantjes 19 stuks
 

    
 
Levende zoetwater parels met scherpe kantjes 19 stuks


Menige wateren bevatten echte zoetwater parels in de vorm van onze geschubde vrienden, namelijk een roofvis, genaamd “de snoekbaars”.
Geen Cultivé, Oriënt of Mikimoto parels, maar echte levende parels van de natuur, ruw en onbewerkt en agressief tot op het bot, die alles aanvalt en verslindt wat kleiner is dan hijzelf om zijn eeuwige honger en zijn gewelddadige oerdrift te bevredigen.
Vandaag gaan wij op zoek naar deze driftige creaturen en het liefst zo groot mogelijk en die een air hebben van heb ik jou daar.Gelukkig hebben wij in het verleden al met vele van deze krachtpatsers en woestelingen kennis gemaakt en onze drang naar deze beulen is ongekend groot en we hebben nog lang niet het punt bereikt waarop het voor ons niet meer hoeft.
Integendeel, de onlangs gehaakte 90er ligt nog steeds vers in het geheugen en dat op een paar meter water met de dropshotmethode.
Niks pelagic, maar gewoon op de conventionele manier zoals het gros van de roofvissers zijn visje probeert te vangen.
Zo’n bonusvis vang je vaak per ongeluk, omdat je er niet gericht op vist en dan is de verrassing des te groter als je kromme dropshothengel niet meer recht te krijgen is.In de avonduren maak je de meeste kans om zo’n struikrover tegen te komen, die zijn schuchterheid enigszins heeft verloren en doldriest je aangeboden aas aanvalt.
Krijg je die tik, zeg maar, beuk op de top van je hengel, dan weet je dat je een gigant bent tegen gekomen die dolgraag met jou de strijd aangaat of je mans genoeg bent om het gevecht te winnen.
Ik word helemaal lyrisch als ik dit zit te typen, want bijna elk gevecht met deze vette bakken liggen nog vers in mijn geheugen al hebben die soms een langere tijd geleden plaatsgevonden.Vaak wordt de shad diep genomen in die grote muil en na de beuk voel je aan de top van je hengel de grote kop van de schavuit verwoede pogingen doen om de haak in de shad te lossen.
Omdat de shad diep is genomen voel je bij het kopstoten de Fluorocarbon onderlijn langs de tanden schuren en schrapen en dan tel je je zegeningen als de onderlijn het uithoudt en niet verzwakt of breekt bij het intense gevecht.
De adrenaline giert door je aderen en haarvaten en voedt elke spier en zenuw in je lichaam en stopt pas met de aanmaak als je de kneiter in het vizier krijgt en schepklaar naast de boot ligt.Vandaag zijn Marco, Richard en ik, maar ook Frido en Freek in hun eigen boot in het begin van de avond naar het water gereden waar we vele uren in de schemer en donker zullen opereren met flirtende shadjes en snelle rapieren om het roofvisbestand eens schrik aan te jagen.
We mochten al snel kennismaken met een aantal exemplaren die zich vol enthousiasme op de shads hadden gestort.
Goed, het waren nog geen krachtpatsers van formaat, maar hadden allen de allure die je alleen bij deze vissoort ziet, ondanks hun jonge leeftijden.Voor Richard is het weer een vuurdoop om vanaf de MarcoCraft met zijn dropshothengel te opereren, want dat heeft hij slechts een paar keer mee mogen of kunnen maken.
Het enthousiasme straalt er ook vanaf als hij weer met een kromme hengel een geweldenaar zit te drillen en net doet of het de gewoonste zaak van de wereld is.
Dat hij onlangs 16 steuren op een dag in het schepnet mocht landen, tellen we vanavond maar gewoon niet mee, maar ook de kneiter van een brasem niet die hij net aan zijn haak heeft gevangen.

Vandaag moesten we echt harken voor een visje, want met laag water en geen stroming is het moeilijk om een roofvis aan de haak te krijgen.
Wij konden slechts 19 vissen en Frido en Freek 16 stuks in de boten krijgen en dat is voor een avondje secuur vissen een schijntje. 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator