Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Roofvisverhalen|| Wij zaten er bovenop en zij lagen er onder 28 stuks
 

    
 
Wij zaten er bovenop en zij lagen er onder 28 stuks


Toen Ruud mij om 10.00 uur vanochtend belde, vroeg hij aan mij of ik thuis was.
Dat bevestigde ik en direct daarop vroeg hij of ik met hem wilde gaan vissen, want hij had een behoorlijke vangdrang.
Binnen een afzienbare tijd haakten wij de Alumacraft vanuit de loods aan zijn auto en togen we op weg naar de rijke visgronden, waar we een ontmoeting hebben met de gruwelijkste en karakterloze creaturen die in de rivieren rondzwemmen, namelijk de snoekbaars.
Deze supercriminelen met een pantser van schubben en haat uitstralende ogen lagen op ons te wachten om eens hun krachten te meten met ons materiaal.Zorgvuldig kozen we de in het verleden uitstekende vangende shads uit, legden ze onder handbereik en de eerste shad aan de dropshothaak kreeg zijn (vuur)doop in het water waar hij zich optimaal in zijn element rondzwom op zoek naar vermetele schepsels.
Die waren snel gevonden en na een flirtende beweging van de billenpartij waren alle ogen gericht op de koketterende shad, die de flirtende beweging herhaalde en menig snoekbaarshart sneller deed slaan.
Met een klap sloeg de top van de hengel naar de diepte en de kromming bereikte zijn hoogtepunt, waarbij het topoog de golven kuste.Een mooie 60er haakte zichzelf en schoot direct in de stress, toen hij bemerkte dat hij niet meer zelfstandig de richtingen uit kon zwemmen die hij wilde en wenselijk achtte.
Dat was de eerste rakker die geschept moest worden vanwege zijn gewicht en woeste handelingen, die op zeker draadbreuk kon bewerkstelligen.
De volgende struikrover baande zich een weg door nieuwsgierige schavuiten die ademloos naar de lichtzinnige en dartelende shad keken en beet venijnig naar het lichaam van de shad.
Hangen!Toen we vijftien booswichten in de boot hebben gekregen, zagen we in de verte twee visboten met vissers die elke keer aan het verkassen waren.
Dat is meestal geen goed teken, want bij het ontbreken van de aanbeten van gulzige deugnieten, kan het een verkeerde shadkeuze zijn of is de snoekbaars waar ze vissen afwezig.
Nu vissen wij momenteel zonder een deugdelijke fishfinder, omdat die na 28 jaar trouwe dienst overleden is, maar wij weten de plekken waar de schavuiten zich doorgaans ophouden en vangen we binnen vijf minuten niets, dan zitten ze er op dat moment niet.
Aan de shads kan het niet liggen want met die supervangers kan zelfs een blinde zijn visje vangen en hoef je de plekken die wij aandoen niet te scannen op aanwezigheid van beulen en bengels.Even bleef het stil en dat kan gebeuren als we een plek helemaal hebben uitgeharkt en er gewoon geen roofvis meer zit, dan pas verkassen wij naar een volgende hotspot waarbij na het zakken van de shad en loodje er meestal gelijk een aanbeet volgt.
Vaak krijgen we dan twee of meerdere aanbeten achter elkaar en af en toe een dubbele aanbeet van woeste rakkers.
Het is en blijft een fraai gezicht als er twee roofvissers in een visboot allebei met een kromme hengel zitten en benieuwd zijn naar de vlegels die zich gehaakt hebben.Vandaag kregen we 28 snoekbaarzen in de boot en op een na waren het allemaal ruime 40ers en 50ers en twee uitschieters die de 60 cm haalden.
Het was vandaag droog met af en toe een zonnetje, maar we zagen wel in de verte grote leikleurige wolkenpartijen, waar geheid regen uitviel maar ons hebben overgeslagen.
Toen we een politieboot passeerden, die aangemeerd lag, riep ik nog hard tegen de drie mannen in uniform of pech hadden en een sleepie nodig hadden.
Daar werd leuk op gereageerd. 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator