Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Andere visverhalen|| Superslaapkoppen. Te laat naar bed? Of ouderdom?
 

    
 
Superslaapkoppen. Te laat naar bed? Of ouderdom?


Ik ken een aantal vismaten, die zich voor 100% inzetten om hun sport uit te oefenen.
Fanatieke vissers met het hart op de goede plaats en met een kennis van zaken op visgebied waar anderen een puntje aan kunnen zuigen.

Rijpe mannen, die een vliegen-, karper-, vlok-, spin-, zee-, roofvis- of witvishengel kunnen hanteren, waar ze bij menig gemiddelde visser slechts bewondering of jaloerse blikken mee afdwingen.
Een prachtig stel met ervaring doorweekt en met innoverende instellingen behept en altijd gewoon zijn gebleven.
Gewone mannen met de harten van kwajongens met dezelfde streken en luchtigheid die kwajongens ook tentoonspreiden en een dolletje niet uit de weg gaan.
Altijd kan je een beroep doen op deze doorgewinterde, door de vele verschillende klimaten doorgroefde koppen en altijd stellen zij zich onbevangen en open op om je van dienst te zijn en je te helpen als je in nood verkeert.

Betrouwbare kerels die als ze ergens binnenkomen anderen mannen laten zwijgen vanwege hun uitstraling en overwicht maar ook de vrouwen in die gezelschappen schijnen onder de indruk te zijn van hun verschijning. De borsten van de vrouwen priemen ineens vooruit en de omfloerste ogen worden nat en vochtig en hun ademhalingen gaan plotseling hortend en stotend.
Want elke man weet dat de ogen van vrouwen moeten zijn als mannenvoeten, groot, zwart en vochtig.
Maar wat is er in hemelsnaam gebeurd?
Wat is er eigenlijk in de loop van die jaren voorgevallen?
Waar zijn die stoere knapen van weleer, die vrouwenharten sneller lieten kloppen?
Wat is er loos met het uiterlijk en de lichamen van die godenzonen?

Deze krachtige uitstralingen zijn tot slaperige snurkende papzakken verworden. Geen vrouw die meer opgewonden wordt van hun grapjes en spontaniteit en ze op straat gewoon voorbij lopen.
Ze worden geen blik meer waardig gekeurd door jong en oud en dat hebben ze misschien zelf nog niet zo in de gaten. Of wel.


Je hebt béééét! Kom op slaapkop! Er hangt een kneitebijter aan je haak


De vlagzalmen konden het gesnurk boven het geraas van het water in de rivieren horen en de vogels hoorden hun eigen getjilp niet meer


De kramp in zijn nek weerhield hem niet van een hazenslaap en zachtjes speelde de wind met zijn spaarzame haren


Hier heerst rust en gelatenheid en de heren lieten de zandman zand in hun ogen strooien en in de open mond vonden we later een vlagzalmvlieg


En dat doet pijn, heel veel pijn.
Het lijkt wel of ze zich daarin berust hebben, dat ze de tand des tijd hebben geaccepteerd en misschien hebben zij hun vervormde, voorheen fantastische lijven in de garderobespiegels gezien en hun vervallen wanstaltige lichamen vergeleken met de lichamen in de lachspiegels op de kermis.

Hun vrouwen kunnen maar niet wennen aan het gesnurk en gesnotter als ze liggen te slapen en na de zoveelste geurende wind onder de dekens is hun levensvreugde met hun partners op een steeds lager niveau gekomen.
De daad is ook niet wat het geweest is, de frequentie een stuk minder en in plaats dat ze vroeger een gat in een ruit schoten, valt het nu druppelsgewijs op hun schoenen.
De vrouwen proberen het te accepteren, wellicht omdat ze een fijne tijd in het verleden hebben gehad, maar het is de mannen wel opgevallen dat ze wat meer mopperen.
Gelukkig wordt het getolereerd van beide kanten.

Er waren meer slaapkoppen hem voor geweest, want de struiken waren voorgevormd. De zon was zo fel, dat hij zijn ogen wel moést sluiten


Diep weggedoken in zijn kraag ronkte hij een slaapliedje. De autostoelen waren voor de boys helemaal op slapen ingericht


De stevige lange stugge hengel, met topactie is een vlokhengeltje met parabolische actie geworden, maar er is hoop achter de donkere wolken des levens.
Een klein sprenkeltje hoop, want deze mannen staan niet alleen.
De natuur heeft daar in voorzien en heeft op dat niveau ook een steekje laten vallen.

Moeder natuur kon gelukkig niet voorkomen, dat alleen het menselijk ras door ouderdom voor handicaps was voorbeschikt.
Nee, ook de dierenwereld valt door de mand, als sommige rassen op hogere leeftijd komen en in slaap vallen tijdens of direct na de daad. Het is een nono, maar………

It’s a dirty job, but someone has to do it, no matter the lenght of time


 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator