Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Karperverhalen|| La Horre plek 1 in september 2008
 

    
 
La Horre plek 1 in september 2008


Ik heb het er al eerder over gehad.
Deze maand september 2008 proberen we een hele andere plek, namelijk plek 1 in Etang de La Horre.
Daar hebben we denk ik goed aan gedaan, want de plek ligt vlak bij het parkeerterrein en het is maar 30 meter lopen met je karperspullen naar de spot.
Dat scheelt einden baggeren door de modder en je bent minder gesloopt als je eindelijk je spullen uit je auto naar je plek hebt verhuisd.

De vlonder heeft dezelfde afmeting als de andere vlonders, nl 6 bij 4 meter maar de wind waaide ditmaal ongunstig, namelijk Noord-Oost.

Een mooie vlonder van 4 bij 6 meter op stek 1

Ad Goossens, die ons weer de tent voor te koken en schuilen heeft geleend, is twee weken geleden naar La Horre geweest en had zich weer op zijn “oude “ plek, stek 11 geïnstalleerd.

Hij kwam zaterdag, heeft 3 dagen temperaturen van 30+ graden moeten doorstaan en daarna een dag met regen en onweer. Pas woensdag kwam er de eerste aanbeet en al die tijd daarvoor hebben ze niets gezien, nog geen stootje en geen bliepje van hun beetverklikkers, terwijl de karpers voor zijn voeten lagen te spartelen van plezier.
Op alle plekken trouwens was het bar en boos. Er zijn in die week 75 karpers gevangen door alle karpervissers en Ad had er 6 samen met zijn vismaat. Zijn zwaarste karper was 30+ pond.
Maar er waren toch nog door anderen 4 karpers van 50+ gevangen en een karper van 62 lb en 2 oz.
Er zijn plekken geweest die geblankt hebben en dan heb je dus voor spek en bonen op de vlonder gezeten met je kapitaal aan karperspullen en heb je de hele week uit je neus lopen eten.
Frustrerend! In die week had je een halve bibliotheek uit kunnen lezen. Maar dat hoort er ook bij, al gun je dat liever je naaste vijand dan jezelf.

Tja.
En dan Theo de Wit en ik deze week?
BLANKEN!!!!, echt waar!
Terwijl ik dit zit te tikken, schieten de pieploze dagen van de beetverklikkers in mijn gedachten.
Er zijn in onze week slechts 20 karpers gevangen door alle karpervissers en dat is een absoluut dieptepunt voor La Horre. En zo waar vier karpers op plek 11, waar wij gewoonlijk altijd zitten, maar nee, wij wilden zo graag eens een keer naar plek 1.
Bah!

Nou ja, blanken…als je deze vangsten niet mee wil tellen dan. Theo was aan het spinneren uit verveling en ik heb deze vis echt aan mijn haak gevangen met de grote haak door zijn lip. Hoe is het mogelijk


Zelfs Rob de bailiff heeft slechts 1 karper gevangen in drie weken tijd.
Daar zit je dan. De hele dag en avond staar je naar je hengelopstelling, kijk of je piepers wel werken en af en toe gooi je weer wat voer op je voerplekken.
Uur na uur en dag in dag uit. Maar je hebt een voordeel, en dat is? Juist, een ongestoorde nachtrust.
MAAR IK HEB LIEVER SLAPELOZE NACHTEN!!!!

Dan ga je maar wat mooie plaatjes schieten en die momenten waren er genoeg


Op de eerste zaterdag is een karper van ruim 63 lb gevangen op plek 6 en even later in de nacht de tweede van ca. 28 lb.
Toch hebben we weer even last gehad van zwanen, die hun voer met hun lange nekken van de bodem halen.
Bij Theo trokken ze bijna de hengels van zijn rod pod. Met een grote voerschep op een schepnetsteel gedraaid ging ik de zwanen met scheppen water te lijf.
Daar hebben ze echt een gloeiende hekel aan en elke keer als ze weer terugkwamen hoefde ik alleen maar de schep te pakken en ze maakten rechtsomkeert.
Op een veilige afstand van de hengels gingen ze dan eten.

Dit stel maakten elke dag een rondje om het meer

Je gaat je een beetje vervelen. De meegenomen tijdschriften waren al snel uitgelezen en met zoveel tijd over door uitblijvende vangsten ga je dingen verzinnen en wordt je inventief.
Theo kocht in een naburig dorp een tweetal spinners om te gaan snoeken, omdat er veel door kleine snoekjes op witvis werd gejaagd en ik had van piepschuim een visje gesneden en van twee haakjes voorzien om ook de snoek aan de schubben te komen.

Dat deze strop veel Engelse vissers lieten lachen, lag voor de hand

Het rode knipperlichtje attendeerde iedereen die op het smalle paadje naar zijn plek of naar het parkeerterrein ging, dat er een strop door ons aan een struik was aangebracht.
Dat riep veel leuke reacties en lachbuien op door de Engelse karpervissers en was mede verantwoordelijk voor vele gesprekken over de povere vangsten.

Er was een Engelse karpervisser bij, die dit jaar al 5 verschillende weken op La Horre had gevist en er 4 van de 5 weken had geblankt. Deze keer had hij geluk en heeft een (1) karper kunnen landen. Over moeilijk en grillig water gesproken.
Ik kan mij nog gesprekken herinneren van sommige forumleden , die zeiden dat zulk een betaalwater waar zoveel karpers in rond zwemmen op 110 ha water, daar geen moeilijkheidsgraad aanwezig is om de karpers aan de haak te krijgen.
Ze waren door mij niet te overtuigen van hun ongelijk.
Dit bewijst nu maar, dat het geen gemakkelijk water is en dat staat ook duidelijk in de brochure.
La Horre is geen water voor beginners. Dus beginnende karpervissers…..begin er niet aan.

Ja, nu geen plaatjes van kapitale vangsten maar gewoon wat sfeerfoto’s


Ken je dat gevoel van eindeloos wachten op dingen die gewoon niet gebeuren? Daar zijn wij experts in geworden.

De dagen en avonden duurden lang en vooral in de avond werd het koud. Slechts 3 á 4 graden

Volgend jaar gaan we het in mei nog eens dunnetjes over doen en onze hoop is dan wederom op vangsten gevestigd.
Het moet wel heel gek zijn, willen we weer niets vangen, maar ik zit te prevelen en dat moet ik niet doen.

Deze rover zat om mijn haak gewikkeld en het blijkt een keverstadium van een libelle te zijn


 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator