Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Leo vertelt|| Leo vertelt nr. 2 ( Gedeukte ego's )
 

    
 
Leo vertelt nr. 2 ( Gedeukte ego's )


De laatste 7 weken zijn we met zijn drieŽn bezig om een of meerdere barbelen te vangen.
We maken al die tijd de omgeving en de rivier de Waal onveilig met het levensgevaarlijke gezwaai van lange hengels, smijten met brokken lood en goed gevulde zware voerkorven.We trotseren weer en wind, bliksem en donderslagen, felle zon en zeer hoge hekgolven van passerende schepen die zo groot zijn als flatgebouwen.
Zeiknat van de regen, verbrand door de zon, angstig door zware blikseminslagen, oogontstekingen van het stuivende zand en half verzopen en overspoelt door enorme hekgolven staan wij met volle laarzen met water ons mannetje en proberen deze prachtige barbelen aan de haak te krijgen.

We hebben schade aan onze schepnetten, parapluís, klein weggespoeld materiaal, een gebroken feederhengel, talloze gebroken shockleaders, afgebroken onderlijnen, rechtgebogen haken, maar we zijn ook een vrachtwagen aan voerkorven kwijtgeraakt en ook vele deuken in onze egoís opgelopen.Het heeft ons veel vrije tijd, reistijd en benzine gekost om bij de Waal te komen. Er ging een vermogen zitten in veerpontkosten, voer, aas en aasproducten (maden, wormen) en C1000 zal een goede klant missen als wij geen blokjes kaas voor de barbeel, maar ook geen koekjes, bier, limonade, brood en beleg meer zullen afnemen.

Onze reguliere hengelsportzaak, waar wij onze spullen betrekken, heeft geen shockleaders of voerkorven meer in voorraad en is door onze afnamen in grootverbruik voor andere artikelen, in conclaaf met leveranciers om versnelde leveringen gerealiseerd te krijgen, want het is geen porem voor andere klanten als ze in een halflege winkel staan te winkelen.
De liters maden beginnen te kronkelen van genot als ze ons zien, alleen de wormen verstoppen zich onder een laagje aarde.Onze vrouwen hebben nog nooit zoveel vuile viskleding hoeven te wassen en waarschijnlijk gaat de maandelijkse energietermijn omhoog. In de autoís zijn ontsnapte maden uit de madendozen ontpopt als gezelligheidsdieren en geven kopjes op je neus en wang onder het autorijden. Het vele zand van de kribvakken, wat aan de visstoelen en hengelspullen is blijven plakken, schenken we met regelmaat aan het buurthuis voor de zandbak.
Maar we blijven positief en we blijven geloven dat we binnenkort barbelen gaan vangen.

Ed krijgt zijn tong niet meer tussen zijn tanden vandaan, heeft blijvende schade door zijn rollende ogen en is weer begonnen met bedplassen.
Theo is begonnen met stotteren met rauwe keelklanken en kan nu alleen nog maar gesticuleert converseren in gebarentaal en is begonnen met slaapwandelen.
Ik heb gelukkig het vermogen alles van mij af te kunnen schrijven, aangezien ik met knipperende oogleden en met een tic in mijn gezicht blijvende gooiende bewegingen met mijn armen ging maken of ik een gevulde voerkorf en aas in het water staat te gooien.Uit dit verhaal is alleen maar ellende op te maken en wat een dure waardeloze hobby, zult u denken, maar niets is minder waar.
Er zijn hobbyís waar het er erger aan toe gaat.
Wij kunnen u met vreugde mededelen, dat er door ons in de rivier de Waal acht (8) Personal Bestís (PBís) zijn gerealiseerd en er grote vissen zijn gevangen, die wij niet eerder al die jaren zo groot op de kant mochten brengen.
En wel de volgende vissen:

Ed van der Kraats
Brasem 61 cm PB 2009
Winde 53.997854284571 cm PB 2009
Barbeel 46 cm PB 2009

Theo de Wit
Brasem 61 cm PB 2009
Winde 50 cm PB 2009

Ondergetekende, Leo Olierook
Brasem 63 cm PB 2009
Winde 54 cm PB 2009
Barbeel 67 cm PB 2009

Als dat geen mooie berichten zijn en al die bovenstaande uitgaven legaliseren en de vis en reistijden doen vergeten, dan weet ik het ook niet meer.
Vergeet ook niet, dat we in die vele weken gedroomd en gefantaseerd hebben en veel plezier met het voorbereiden hebben gehad en dat telt zeker dubbel!
We gaan gewoon door. 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator