Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Leo vertelt|| Leo vertelt. Nr 3 ( Vissen op barbeel )
 

    
 
Leo vertelt. Nr 3 ( Vissen op barbeel )


Eindelijk hebben we het door.
Het zou trouwens tijd worden ook.
Tussen de kribben van de Waal, in het kribvak in het bijzonder, zit weinig of incidenteel barbeel.
Winde, kolblei en de brasem zijn daar wel volop te vinden.Dat zijn ook die vissen die we in de afgelopen 7 sessies hebben gevangen als we vanaf een kribvak aan het vissen waren.
Slechts 2 barbelen hebben we gevangen, omdat we waarschijnlijk net met ons aas vanaf het kribvak ver genoeg in de neringen en stroomversnellingen zijn gekomen.
Het heeft ons 5 flessen Famous Grouse van 1 Ĺ liter gekost en we hebben ons bijna blind gezopen en blijvende schade aan onze retinaís opgelopen, om daar achter te komen.

Natuurlijk hoort je aas in de snelstromende stukken gedeponeerd te worden en de kans op een aanbeet van een barbeel is dan met 100% toegenomen.
Maar niet altijd kan je vanaf een kribbe (strekdam) vissen.
Sommigen plekken hebben alleen maar grof gestorte kribben met brokken graniet en die zijn levensgevaarlijk om te betreden. De losliggende stenen rollen soms onder je schoenen of laarzen weg, zijn hoogst onbetrouwbaar gestort en vaak glad door regen of groene aanslag en een valpartij op de puntige brokken is niet geheel uitgesloten.

En neem maar van mij aan, dat het niet komt van onze beschonkenheid, verminderd gezichtsvermogen en omdat we de vorige avond hebben volgestaan.
Ben je dus na een aanbeet dronken van extase van de dril, dan kun je niet volledig geconcentreerd aandacht besteden waar je op dat moment je voeten plaatst en die je steevast botbreuken of een nat pak kunnen opleveren.In de eerste twee sessies hadden we ook plaats genomen op geplaveide kribben.
Deze waren zo mooi aangelegd, dat ze zelfs voor mensen in een rolstoel zonder begeleiding toegankelijk waren.
Het zijn helaas winderige plekken en op de dagen dat wij er hebben gevist, zijn we bijna uit onze laatste verschoningen geblazen.
Vechten tegen de wind gaat vervelen en je raakt er van onderkoeld als de buitentemperatuur onder de behaaglijke gezelligheidstemperatuur komt.

Je paraplu is dan ook geen probaat middel meer om je te beschermen tegen de regen en regenvlagen en het risico van een dubbelgevouwen plu door de wind is niet ondenkbaar, als je al niet van de kribben wordt afgeblazen met de paraplu nog krampachtig in je ene hand en de fles in de andere.Waarschijnlijk hebben wij, evenals hele volkstammen, hetzelfde intelligentie quotiŽnt.
We hebben ze wel alle vijf op een rijtje, maar er zit zand tussen of er zijn er een paar verwisseld.
Niet denigrerend bedoelt, maar mannen hebben de neiging eerst alles uit te proberen, voordat ze uiteindelijk de gebruiksaanwijzing gaan lezen.
Er zijn ook mannen die ervaringen toetsen en op een site kenbaar maken hoe je op barbeel moet gaan vissen. Zij zijn al door hun baanbrekende arbeid en inspanningen gerijpt en zo aardig om ons daar deelgenoot van te maken.

Gelukkig, want ideeŽn van een ander mag je jatten en in de praktijk brengen.
Deze keer gaan we dus echt gericht op barbeel vissen en we trekken alles uit de la.
Bijvangsten als winde, kolblei en brasem rekenen we nu echt onder het kopje ďbijvangstenĒ, want een sessie op barbeel is vanaf dit moment pas geslaagd, als we ook werkelijk een barbeel hebben gevangen.

Nou, lekker dan.
Wie gaat er nu vertellen, dat hij geblankt heeft op een barbeelsessie, terwijl hij als bijvangst 10 windes en brasems van over de 60 cm heeft gevangen?
Dat vertellen alleen maar fanatiekelingen op sandalen met geitenwollen sokken, halve en hele leipen, zeer beschadigde geesten en gestoorden die vrijwillig een lobotomie hebben ondergaan.
Maar IK niet!
 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator