Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Leo vertelt|| Leo vertelt nr. 7 ( Problemen in het buitenland )
 

    
 
Leo vertelt nr. 7 ( Problemen in het buitenland )


Wat moet je doen bij ziekte of een ongeval in het buitenland als dat je vismaat overkomt?
Denk nou niet, dat zal mij niet overkomen of, ja dag, daar sta ik even voorlopig niet bij stil want daar ben ik nog te jong voor en wat kan mij of mijn vismaat in hemelsnaam gebeuren.Logisch, daar staat een mens ook liever niet bij stil, want het gebeurt altijd een ander en nooit jou of je vismaat.
Wat je het minst kan doen en wat heel belangrijk is, is het volgende:
Toets standaard in je Gsm (‘s) de naam ICE ( ICE™ = In Case of Emergency) en toets daar het telefoonnummer van je levensgezel of je partner in. Bij een ernstig ongeluk weten de hulpverleners of politie vaak niet wie ze op de hoogte moeten brengen, omdat je Gsm vol staat met namen en telefoonnummers van iedereen die je kent. Internationaal zijn hulpverleners op de hoogte dat bij de naam ICE™ het telefoonnummer van de partner van het slachtoffer staat.Bij georganiseerde reizen ( reisbureau) naar het buitenland, wordt altijd een telefoonnummer beschikbaar gesteld om in geval van nood te bellen.
In de meeste gevallen kan dit 24 uur per dag.
Ga je echter op eigen gelegenheid naar het buitenland om bv. te gaan vissen met een vismaat, dan is het belangrijk om ook het telefoonnummer van zijn/haar partner te hebben, want dat heb je meestal niet.
Ook is het telefoonnummer van het verblijf waar je logeert, van de politie of een ander emergency telefoonnummer belangrijk.
Het mooiste is om standaard in je Gsm de noodnummers van elk land wat je aandoet op te slaan, want pas op het moment, dat je ze werkelijk nodig hebt weet je de waarde er van.

Vergeet niet, dat sommige vistrips ook risico’s met zich meebrengen.
Lelijke valpartijen tijdens het waden, aangevallen worden door wilde beesten, al vliegvissend onderuit gaan in sterke stromingen of gewoon door de opwinding van de vangst van je leven, dood neervallen.Je vismaat zit dan met de ellende en met zijn handen in het haar en weet niet wat te doen.
Heb het er eens met elkaar over en trek je conclusies, want ook dit bovenstaand verhaal hoort bij een goede voorbereiding van een vistrip naar welk land dan ook.
En als straks je vismaat een tuintje op zijn buik laat groeien, dan weet je in je achterhoofd, dat je er alles aan gedaan hebt om dat zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator